Poetska večer uz gitaru – Ivan Kovač Kaj predstavlja novi glazbeni CD “Čerepana”

21. veljače 2019.

U srijedu, 27.2.2019. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se poetska večer uz gitaru. Ivan Kovač Kaj predstavit će najnoviji glazbeni album „Čerepana“.

Ivan Kovač rođen u Podravskoj Selnici. Nakon završene osnovne škole izučava zanat te se kvalificira za majstora stolara te se naknadno prekvalificira za kovinotokara. Izbor zanimanja imao je veliki utjecaj na njegov kasniji likovni izričaj, tj. na izradu kipova u drvu, metalu i građevnom materijalu (siporeksu). Likovnu umjetnost obilježio je nizom samostalnih izložbi u raznim kiparskim i slikarskim tehnikama te skupnim izložbama s likovnom sekcijom „Podravka ´72“. Tijekom godina u umjetničkim krugovima dobio je nadimak – KAJ.
Bavi se i literarnom umjetnošću kroz pjesme i prozu te je 2003. godine objavio knjigu kratkih priča pod naslovom „Boje svemira“. Član je literarne sekcije KUD-a Podravka.
Glazbom se bavi od 1958. godine te je kao samouki glazbenik svirao razne instrumente (gitara, truba, harmonika, bubnjevi, klavijature) u raznim glazbenim sastavima na području od Koprivnice do Ludbrega. 

Svoj literarni i glazbeni izričaj uspješno je spojio u jednu cjelinu te je 1997. godine objavio svoj 1. album „Kaj za Kraj“, a nakon toga albume „Pot v Koprivnico“ (2005.), „Škropci z Podravine“ (2008.), „Kraj plave Drave“ na štokavskom narječju i „Dravski Mlinar“ na kajkavskom narječju (2010.) te „Podrafska pita“ (2013.).
Te iste 2013. godine na tekst i melodiju njegove pjesme „Grabo kopam“ koprivnički etno-glazbenik Miroslav Evačić radi novi aranžman te zajedno izvode pjesmu za koju je snimljen i video spot. Njegov 7. album „Podrafski ftič“ svjetlo dana ugledao je 2014. godine, a 8. album pod naslovom „Crazy Hill“ objavljen je 2016. godine.

Novi, 9. album zove se „Čerepana“ i od svih prijašnjih razlikuje se po modernijim ritmovima i suvremenim tekstovima. Na svim je albumima autor kompletne glazbe, teksta te samostalni izvođač, a tematski su vezani uz neka prošla vremena i običaje, zgode i nezgode, događaje te međuljudske odnose našeg Podravskog i susjednog Međimurskog kraja.

Svi zainteresirani dobrodošli su!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice