Početno iskustvo u razvoju obrta i poslovanja u Podravini – prednosti i nedostaci

9. travnja 2014.

U srijedu, 16. 04. 2014. u 18 sati na prvom katu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se tribina u okviru programa „Knjižnica je više od knjiga – zajedno do zapošljavanja“ pod nazivom „Početno iskustvo u razvoju obrta i poslovanja u Podravini – prednosti i nedostaci“. Svoje iskustvo sa sudionicima tribine podijeliti će Krešimir Krznarić, vlasnik obrta PAMPA-TEA.
Ovaj iskusni obrtnik govorit će o nastanku poduzetničke ideje te prednostima i nedostacima bavljenja poduzetništvom u Koprivnici. Osim toga, posjetitelji tribine imat će priliku iz prve ruke čuti savjete i trikove za prevladavanje dnevnih izazova s kojima se susreće poduzetnik, a moći će postavljati pitanja te sudjelovati u raspravi.

O PROGRAMU
Program „KNJIŽNICA JE VIŠE OD KNJIGA – ZAJEDNO DO ZAPOŠLJAVANJA” odgovor je koprivničkih knjižničara na trenutno najveći društveni problem – nezaposlenost. Namijenjen je onima koji traže posao ili žele pokrenuti vlastiti, onima koji se žele prekvalificirati, nastaviti školovanje ili se dodatno usavršavati.
Svima njima knjižnica nudi predstavljanje dobre prakse u (samo)zapošljavanju (tribine, radionice, kreativne radionice), literaturu za promjenu i/ili traženje posla, literaturu za uzgoj voća, povrća i životinja, literaturu za učenje stranih jezika, kratku poduku u pretraživanju potrebnih informacija o zapošljavanju te kratku individualnu poduku o korištenju računala i interneta. Osim toga, nije zanemarivo spomenuti i besplatnu članarinu za građane grada Koprivnice i stanovnike općine Gola (ugovoreno subvencioniranje) te simboličnu članarinu za ostale. U pokretanju ovog program Knjižnica se oslanja na postojeće vlastite resurse i nove modele suradnje s institucijama i udrugama u lokalnoj sredini.
Od vlastitih resursa Knjižnica koristi primarno svoj prostor otvoren najširem krugu građana i njihovim potrebama, svoje bogate zbirke s različitim, provjerenim informacijama i znanjima, besplatan pristup internetu za svoje članove te znanja i vještine svojih zaposlenika – knjižničara, koji su vrsni stručnjaci u pretraživanju i pronalaženju kvalitetnih informacija, potrebnih onima koji se nalaze na tržištu rada.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice