Početna iskustva u pokretanju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva – priča o čičoki

16. svibnja 2014.

TRIBINA SA SAVJETIMA IZ PRAKSE
Zdenko Vrgoč

U srijedu, 21. svibnja 2014. u 18 sati na prvom katu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica bit će održana druga tribina sa savjetima iz prakse u okviru programa „Knjižnica je više od knjiga – zajedno do zapošljavanja“.

Na drugoj će tribini svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo predstaviti Zdenko Vrgoč. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vrgoč poznato je po ekološkoj proizvodnji čičoke, zanemarenog i dosta nepoznatog, a izrazito zdravog povrća. Govorit će o početnoj ideji i motivaciji da uzgaja ovu zanimljivu biljku, iskustvima u pokretanju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva te problemima, preprekama i izazovima u poslovanju.

O PROGRAMU
Program „KNJIŽNICA JE VIŠE OD KNJIGA – ZAJEDNO DO ZAPOŠLJAVANJA” odgovor je koprivničkih knjižničara na trenutno najveći društveni problem – nezaposlenost. Namijenjen je onima koji traže posao ili žele pokrenuti vlastiti, onima koji se žele prekvalificirati, nastaviti školovanje ili se dodatno usavršavati.
Svima njima knjižnica nudi predstavljanje dobre prakse u (samo)zapošljavanju (tribine, radionice, kreativne radionice), literaturu za promjenu i/ili traženje posla, literaturu za uzgoj voća, povrća i životinja, literaturu za učenje stranih jezika, kratku poduku u pretraživanju potrebnih informacija o zapošljavanju te kratku individualnu poduku o korištenju računala i interneta. Osim toga, nije zanemarivo spomenuti i besplatnu članarinu za građane grada Koprivnice i stanovnike općine Gola (ugovoreno subvencioniranje) te simboličnu članarinu za ostale. U pokretanju ovog program Knjižnica se oslanja na postojeće vlastite resurse i nove modele suradnje s institucijama i udrugama u lokalnoj sredini.
Od vlastitih resursa Knjižnica koristi primarno svoj prostor otvoren najširem krugu građana i njihovim potrebama, svoje bogate zbirke s različitim, provjerenim informacijama i znanjima, besplatan pristup internetu za svoje članove te znanja i vještine svojih zaposlenika – knjižničara, koji su vrsni stručnjaci u pretraživanju i pronalaženju kvalitetnih informacija, potrebnih onima koji se nalaze na tržištu rada.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice