Počeo ciklus programa za mlade “Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu” – program “Travarstvo” na programu 8.5.2021.

30. travnja 2021.

U našoj Knjižnici otpočeo je novi ciklus programa za mlade, nazvan „Godišnja doba s Harry Potterom u Hogwartsu“.  U sklopu ovog ciklusa, tijekom 2021. godine zamišljeno je čak 7 programa namijenjenih mladim ljubiteljima čarobnog svijeta Harry Pottera, uzrasta od 11 do 19 godina. Cilje je programa tematski osmišljenim susretima okupljati u knjižnici mlade koji vole čitati fantasy, ali i sve druge mlade kojima bi ovi sadržaji mogli biti zanimljivi, poticati ih na čitanje, istraživanje i druženje u knjižnici. Programi su namijenjeni uzrastu od 11 do 19 godina (viši razredi osnovne škole i srednja škola).

Prvi program, Magični (biblio)bus, održan je uz Noć knjige,  a sljedeći u proljetnom dijelu ciklusa, pod nazivom Travarstvo, na rasporedu je već za subotu, 8. svibnja 2021., od 10 do 11.30 sati.

Ovaj susret  ljubitelja Harryja Pottera održat će se na otvorenom, u dvorištu iza knjižnice (iza zgrade kina), s ulazom u dvorište kroz haustor knjižnice i kina. S obzirom da je broj sudionika ograničen, potrebne su prijave koje se mogu poslati najkasnije do 5.5.2021. isključivo na e-mail adresu maticna_sluzba@knjiznica-koprivnica.hr. U slučaju kiše ili pooštravanja epidemioloških mjera, program se neće održati.

Sadržaj susreta tematski će biti vezan za predmet herbologiju ili travarstvo u kojem mladi čarobnjaci u Hogwartsu uče o svojstvima ljekovitih biljaka, od kojih mnoge zaista i postoje, ne samo u knjigama o Harry Potteru, već rastu i u našoj okolini. Polaznici će  na zabavan način upoznati  “čarobne” moći bilja te učiti o sijanju sjemenja i sadnji presadnica.

Dobrodošli!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice