Planinarsko – putopisna večer „Bilovac u alpskim prostranstvima“ – osvrt

29. studenoga 2017.

U utorak 21.11.2017. HPD „Bilo“ Koprivnica u suradnji s knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“ organizirao je planinarsko – putopisnu večer „Bilovac u alpskim prostranstvima“.
Predavač je bio Romeo Sinjeri, član HPD „Bilo“ Koprivnica. Iako se Romeo počeo baviti planinarenjem tek krajem 2015. god. već iza sebe ima impozantnu planinarsku „karijeru“.
Na početku izlaganja tajnica društva Tamara Telic pozdravila je sve prisutne, nakon čega je Romeo u svom jednosatnom izlaganju prikazao svoju alpsku priču o izletima iz ove godine.
Bila je to prilika da 40 – tak posjetioca čuju o „Kralju slovenskih gora“ – vrh Jalovec (2645 m) ; o najvišem vrhu Istočnih Alpi – vrh Ortler (3905 m) u Italiji i kako je bilo na prelazu grebena Zeleniške Špice u Kamniškim Alpama. Ove 3 destinacije predstavljaju tkz. „klasike“ u planinarskim krugovima.
Također prisutni su mogli uživati u prekrasnim fotografijama zimskog uspona na Trglav kroz Plamenice, zimske Rinke, zimski Jalovec, zimski Prisojnik, Dolkovu špicu alpski smjer, V i Oltar brezpotje.
Večer je završila uz pokoje radoznalo pitanje iz publike i sa dobrim željama da Romeo i dalje nastavi otkrivati nove dimenzije prirode i položaja samog sebe u planini.

Tamara Telic, tajnica Društva                                          

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice