Pjesnička večer s Dragom Štambukom

16. ožujka 2018.

U srijedu, 21.3.2018., na Svjetski dan poezije, u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica ugostit će Dragu Štambuka, jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih pjesnika, esejista, antologičara, prevoditelja i diplomata.
 
Kao veleposlanik Republike Hrvatske, Štambuk je radio u Indiji, Egiptu, Južnoj Koreji, Japanu i Brazilu. Član je Hrvatskog liječničkog zbora, General Medical Councila, Društva hrvatskih književnika te engleskog, hrvatskog i japanskog PEN-a. Objavio je preko pedeset knjiga poezije, antologija, prijevoda, jezikoslovnih rječnika i ogleda.

Nova pjesnička zbirka Theurgia sastavljena je od četiri ciklusa, svaki ima točno osamdeset čestica, a svaka čestica pokriva približno jednak pravokutnik, kadar od trinaest do šesnaest redaka. Stroga arhitektura, prava struktura, numerička i geometrijska pravilnost rasporeda građe svjedoči o pretenziji svojevrsnog svođenja računa s jednim dijelom doživljajnosti i refleksivnosti. Zbirka žanrovski varira između pjesme u prozi i lirskog dnevnika, između unutrašnjeg monologa i gotovo automatskog pisanja.

Pjesnička večer organizira se u suradnji sa „Školskom knjigom“ Zagreb, a svi ljubitelji poezije dobrodošli su!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice