Piano medicina – glazba koja liječi

18. travnja 2019.

U srijedu, 24.4.2019. u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se zanimljivo predavanje Josipa Meixnera na temu Piano medicina u suradnji s tvrtkom Autentik. 

Joe Meixner je umjetnik, skladatelj, aranžer i producent, a prije svega pijanist. Rođen u Sisku, svoju je karijeru gradio u svjetskim glazbenim metropolama, poput Los Angelesa i Beča. Uz oca glazbenika, već u dobi od sedam godina, Joe Meixner otkrio je svoju strast za klavirom. S dvanaest godina održao je prve koncerte, a s petnaest je godina pijanist u jednome sastavu. Nakon završene srednje Glazbene škole Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu odlazi u Beč, gdje je uspješno izgradio karijeru pijanista, skladatelja i glazbenoga producenta. Neko je vrijeme boravio u Los Angelesu, usmjerujući se kao klupski i studijski glazbenik. Godine 2000. vraća se u Austriju i otad vodi svoje ansamble i producentsku kuću specijaliziranu za jazz, blues i soul projekte. 

Znanstvenici sa Sveučilišta u Beču mjerili su funkcije tijela uz učinak glazbe koju je skladao Josip Meixner. Rezultati su pokazali da njegova glazba zaista pomaže kod bolova, nesanice, anksioznosti, pa i visokog krvnog tlaka.

Na predavanju će Josip Meixner podijeliti detaljnije informacije vezane uz primjenu glazbe u medicini. Saznat ćete koja je glazba medicinski učinkovita, te na koji način se može koristiti terapijski ili svakodnevno za poticanje cjelokupnog zdravstvenog stanja. Glazba koja je komponirana na temelju medicinsko-znanstvenih saznanja, opušta živčani sustav i mišiće, potiče smanjenje razine hormona stresa, smanjenje frekvencije otkucaja srca i spuštanje krvnog tlaka, harmonizira ritam disanja, ubrzava ublažavanje poremećaja sna i kroničnih bolova, pomaže u uklanjanju strahova i indirektno jača imunitet. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice