PETO PREDAVANJE ANTONIA GRGIĆA IZ CIKLUSA «Arhitekture, zemlje i ljudi»

26. siječnja 2011.

HRVATSKA SREDNJOVJEKOVNA SAKRALNA ARHITEKTURA

ponedjeljak, 31.1.2011. u 19.00 sati (Stručno-znanstveni odjel)

U ovom predavanju, uz prikaz brojnih fotografija i opuštenu atmosferu, doznat ćete više o velikom broju crkvica koje pripadaju starohrvatskoj arhitekturi. Neke od njih građene su u vrijeme kada još traje pokrštavanje Hrvata i stare su više od 1000 godina. Svojim geometrijski jednostavnim oblicima skrivaju tajne povezane s mjerenjem vremena, astronomijom i simbolikom samih početaka kršćanstva.

Gledajući fotografije i slušajući predavanje Antonia Grgića „propješačit“ ćemo čitavu hrvatsku obalu – od zapadne Istre, kvarnerskih i dalmatinskih otoka, do bokokotorskog zaljeva.

Predavanje uz slajdove će se održati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (na drugom katu). Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Dođite ranije i zauzmite svoju mjesto, jer se za predavanja traži stolica više!

Naredno (posljednje) predavanje u ovom ciklusu:

Makedonija – srednjovjekovna sakralna arhitektura i umjetnost freski, 28.2.2011.

O autoru: Antonio Grgić, dizajner, studirao je arhitekturu na Sveučilištu u Zagrebu. Autor je vizualnog identiteta Koprivničko-križevačke županije i fotomonografije grada Koprivnice. Izlagao je svoje radove kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Voditelj i vlasnik agencije Pikant marketing.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice