Peti „Filozofski cafe za odrasle“

21. ožujka 2019.

U petak 29.3.2019. u 17.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se peti po redu Filozofski cafe za odrasle u suradnji s Mudrim drvetom – obrtom za poučavanje, savjetovanje i usluge. 

Filozofski cafe je jedan od oblika filozofske rasprave i za one koji nemaju filozofsko obrazovanje, a jedini uvjet za sudjelovanje je da su osobe otvorene za kritičko promišljanje o raznim temama. Program će voditi prof. Sanja Suton, a tema o kojoj će se raspravljati ovaj put je Pravednost – može li pravedni zdravstveni sustav istodobno biti etičan i efikasan?. Tema je potaknuta suradnjom između voditeljice Sanje Suton i Grupe U3 sastavljene od nekolicine studenata medicine, stažista, mladih doktora i starijih profesora iz Zagreba pod menstorstvom doc. Džakule koji su izrazili želju da prisustvuju ovom programu. Oni na svojim sastancima redovito raspravljaju o javnozdravstvenim, socijalnim i opći temama. Između ostalog bave se promoviranjem knjiga za koje smatraju da su vrijedne čitanja za njihove kolege i buduće liječnike, a ovom prilikom je to knjiga „Pravednost“ Michaela Sandela. Rasprava će se odvijati na isti način kao i na svim Cafeima do sad uz sudjelovanje Grupe U3 na kraju samog programa.

Kako smo istaknuli u samom naslovu ovo je već peti put da se ovakav oblik rasprave organizira u koprivničkoj knjižnici, a svaki puta se u dinamičnim raspravama sudionici dotiču široke lepeze pitanja iz raznih područja ljudskog znanja i uloge obrazovanja, medija, suosjećanja i slično, ali u suštini o upoznavanju i prihvaćanju  „Različitog“ ili „Drukčijeg“.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prethodno prijaviti, a prijave traju do 28.3.2019. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje možete se prijaviti u Odjelu za odrasle u knjižnici, telefonom na broj 048/622-363 kućni 108 ili e-mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr  

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice