Petar Lukačić predstavlja Knjižnicu i Hrvatsku na kongresu IFLA-e u Cape Townu

14. kolovoza 2015.

Dobra praksa Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica ponovo je odabrana da bude predstavljena, zajedno s primjerima rada najuspješnijih knjižnica u svijetu, na Svjetskom kongresu knjižničara. U organizaciji IFLA-e, Međunarodne federacije knjižničarskih udruženja, kongres će se održati u Cape Townu, Južnoafrička Republika, od 15. – 21. kolovoza 2015. Tema ovogodišnjeg IFLA-inog Svjetskog knjižničarskog i informacijskog kongresa nosi naziv  “Dinamične knjižnice: pristup, razvoj i transformacija”.

Ne samo koprivničku Knjižnicu, već  i Hrvatsku, predstavljati će u Cape Townu Petar Lukačić, diplomirani knjižničar i voditelj Odjela za odrasle, koji će imati dva izlaganja:  o nacionalnom projektu „Zelena knjižnica“ i prvoj TEDxLibrary konfereciji u Europskoj uniji – TEDxKoprivnicaLibrary.

Projekt „Zelena knjižnica“ ima za cilj informirati, educirati i senzibilizirati javnost o važnosti održivog razvoja i zaštiti okoliša kroz održavanje radionica, predavanja, video projekcija i sl. Ovaj projekt podržan je od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a na zadnjoj skupštini Društva knjižničara Hrvatske održanoj 2014. u Splitu osnovana je radna grupa za „Zelene knjižnice“, čija je ideja bila da se promicanje održivog razvoja  kroz knjižnične programe proširi i na nacionalni nivo, dakle, da se taj projekt odvija u što više knjižnica u Hrvatskoj.

TEDxKoprivnicaLibrary konferencije koje su izazvale veliku pozornost građana Koprivnice,  isto tako će biti predstavljene poster izlaganjem. S ciljem da potakne građanski aktivizam, odnosno angažiranije  sudjelovanje građana u oblikovanju javnog života svoje lokalne zajednice i društvu općenito, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica otpočela je u svibnju 2013. s organizacijom  TEDxKoprivnicaLibrary događanja, kao prva knjižnica u Europskoj uniji s TEDx licencom. Ove konferencije također je podržalo Ministarstvo kulture RH, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Podravka.

Sudjelovanje Petra Lukačića na kongresu u Cape Townu, osim same Knjižnice,  financijski su poduprli Ministarstvo kulture RH i Hrvatsko knjižničarsko društvo, kojima se Knjižnica i ovim putem zahvaljuje na podršci i pomoći.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice