Otvorenje stalne izložbe Ivana Ivanovića „Slike o riječima“

24. ožujka 2022.

Otvorenje stalne izložbe održat će se u srijedu 30. 3. 2022. s početkom u 19 sati u Odjelu za odrasle na kojem će Ivan Ivanović predstaviti svoje radove i objasniti kako su nastali. Nakon nedavnog „zatvaranja“ zajedničke izložbe koju je Ivanović imao u koprivničkoj AK galeriji, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica postaje dom njegovim ilustracijama.

O čemu se točno radi – ako ste u posljednjih sedam godina prošetali između polica Odjela za odrasle sigurno ste primijetili citate o čitanju. No s vremenom slova zalijepljena na police počela su nestajati, a efekt koji su citati imali među korisnicima i posjetiteljima počeo se smanjivati. Citati su postali dio stalnog inventara knjižnice koji se više ne primjećuju. No knjižničari su došli do ideje kako oživjeti početnu oduševljenost korisnika i posjetitelja citatima – pretvorit će ih u slike. U suradnji s križevačko-koprivničkim interdisciplinarnim umjetnikom Ivanom Ivanovićem Odjel za odrasle od 30. 3. 2022. bit će dom stalnog postava izložbe nazvane „Slike o riječima“. Citate i njihovo viđenje značenja koje oni nose autor je nacrtao na sebi svojstven i jedinstven način što možete vidjeti u nekoliko primjera u prilogu, a ostale dođite vidjeti u Odjel za odrasle koprivničke knjižnice.

Ivan Ivanović (9.11.1986.) odrastao je u Križevcima, studirao i diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a danas živi i radi u Koprivnici kao interdisciplinarni umjetnik i dizajner računalnih igara. Svoje radove do sada je predstavio na dvije samostalne izložbe (Klub kulture Križevci i AKC Attack – Medika) i tri skupne izložbe (“Sve što trebam su olovka i papir”, 2017., AK galerija; 9. Dan otvorenih vrata, 2021., Atelieri Koprivnica; “Dvije periferije”, 2021., Gradski muzej Križevci). Aktivan je član udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca, u sklopu koje redovito organizira radionice i tribine („Mala škola stripa“, „Sandbox“), a od 2021. je i član Ateliera Koprivnica. Radi na više projekata vezanih za razvoj računalnih igara, a odnedavno je vlasnik obrta „Heresy Design“ koji se bavi specijaliziranim dizajnerskim djelatnostima i razvojem računalnih igara. Zanima ga strip, glazba, povijest i knjige.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice