Otvorenje “Male knjižnice u pedijatrijskim ordinacijama“

24. listopada 2013.

U Pedijatrijskoj ordinaciji dr. Zorice Valentić i dr. Ranka Vondračeka te u Odjelu pedijatrije Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica u mjesecu listopadu 2013. godine otvorene su „Male knjižnice“.
Radi se o inicijativi Knjižnice da uspostavi čvršću suradnju s koprivničkim pedijatrima s ciljem senzibiliziranja roditelja o važnosti čitanja djeci od najranije dobi.
Projekt „Male knjižnice“ pokrenut je u okviru prve nacionalne kampanje “Čitaj mi!“ koja je posvećena poticanju čitanja naglas djeci od rođenja. U Dječjem tjednu, 10.10.2013. u Pedijatrijskoj ordinaciji dr. Zorice Valentić i dr. Ranka Vondračeka otvorena je prva „Mala knjižnica“, a 20.10.2013. druga „Mala knjižnica“ u Odjelu pedijatrije Opće bolnice dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica. Slikovnice je donirala Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, a u svojem inicijalnom fondu „Male knjižnice“ sadrže dvadesetak kvalitetnih slikovnica namijenjenih djeci od najranije do predškolske dobi. Na taj način omogućeno je da maleni pacijenti i njihovi roditelji za vrijeme čekanja na pregled kod liječnika čitaju slikovnice. Pročitane priče mogu pomoći djeci da lakše prevladaju bolest, da se umire, zabave te da ljepše i kvalitetnije provedu vrijeme čekanja u pedijatrijskim ordinacijama dok će hospitaliziranoj djeci u bolnici uz slikovnice boravak biti ugodniji. U vrijeme kada pedijatri primjećuju sve veći porast poremećaja u govoru kod djece, ovaj oblik suradnje je podrška roditeljima, ali i poticaj da čitaju naglas djeci. Slikovnice će djeca i roditelji moći čitati u ordinaciji i u Odjelu pedijatrije, a za veći izbor slikovnica i za posudbu, roditelji mogu s djecom posjetiti Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice