Otvorenje izložbe Grupe Hardcore „Nezaposlenima ulaz Zabranjen“

3. travnja 2014.

U subotu 5. travnja 2014. godine u 11 sati poznati će karikaturisti Krešimir Kveštek i Nenad Ostojić u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica otvoriti izložbu karikatura „Nezaposlenima ulaz Zabranjen“.
Tako će putujuća izložba karikatura, nakon Vrbovca, Siska i Velike Gorice stići u Koprivnicu. Izložba će biti postavljena u izlozima Knjižnice, a karikaturisti će ispred Knjižnice crtati karikature za sve zainteresirane posjetitelje. U slučaju lošeg vremena karikature će crtati u Čitaonici tiska.
Izložbu organizira grupa 100% Hardcore u cilju promocije hrvatske karikature, crtačke bodlje, koja je danas nezasluženo izgurana na marginu likovnosti. Hrvatski karikaturisti izuzetno su cijenjeni izvan domovine, što potvrđuju mnogobrojne nagrade osvajane proteklih godine na najpriznatijim međunarodnim festivalima diljem planeta. Nažalost u Hrvatskoj, osim Nika Titanika i Srećka Puntarića Felixa, Joška Marušića i Otta Risingera, ostali vrsni majstori satire i provokacije nepoznati su široj javnosti. Ove godine grupa 100% Hardcore turnejom „Nezaposlenim ulaz Zabranjen“ predstavlja Nenada Ostojića i Krešimira Kvešteka, karikaturiste koji svojim radovima pripadaju u sam vrh hrvatske karikature. Izložba donosi pregled njihovih ponajboljih karikatura unatrag zadnje dvije godine, stoga smo izabrali pedesetak njihovih radova, za koje vjerujemo da će vas nasmijati i/ili barem natjerati na razmišljanje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice