Otvorena još jedna „Mala knjižnica“ u koprivničkoj bolnici

17. prosinca 2014.

U petak, 12.12.2014. godine, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica je u prostorima Pedijatrijske specijalističke ambulante Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica otvorila „Malu knjižnicu“. Radi se o projektu pokrenutom 2013. u suradnji s Odjelom pedijatrije spomenute bolnice i Pedijatrijskom ambulantom dr. Valentić i dr. Vondračeka s ciljem senzibilizacije roditelja o važnosti čitanja djeci od najranije dobi

Knjižničarke Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica upoznale su prisutne male pacijente i njihove roditelje s „Malom knjižnicom“. U zbirci te knjižnice nalazi se petnaestak novih slikovnica namijenjenih djeci različite starosne dobi. Djeca su s velikim zanimanjem slušala priče i listala nove slikovnice. Čitanjem ovih slikovnica vrijeme čekanja na pregled će brže proći. Bitno je naglasiti i da se ove slikovnice ne mogu posuditi izvan prostora ambulante već se za posudbu roditelji mogu obratiti Dječjem odjel Knjižnice. U ordinaciji se nalaze i informativno-edukativni letci s preporučenom literaturom za roditelje o bolestima i njezi djeteta koja se mogu posuditi u Knjižnici. Tom prigodom nadopunjen je i fond već postojeće „Male knjižnice“ u Odjelu pedijatrije s priručnicima za roditelje o njezi djeteta s posebnim naglaskom na moguće bolesti i kako se suočiti s njima te ispravno postupati. 

Kako bi informirali roditelje o važnosti čitanja djetetu od najranije dobi u suradnji s dr. Majom Toth Mršić napravljeni su i letci s preporukama literature za buduće roditelje i informacijama o programima za poticanje rane pismenosti koji se dijele na tečajevima za buduće roditelje. Ovo je još jedan od brojnih primjera suradnje koprivničke knjižnice s pedijatrima na koprivničkom području u zajedničkom cilju poticanja rane pismenosti.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice