Osvrt / Praznici u Makerspaceu

3. ožujka 2022.

U zajedničkom kreativnom prostoru – Makerspaceu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u tjednu školskih praznika održan je ciklus radionica za osnovnoškolce. Radionice su popularizirale programe i opremu Makerspacea i sve su okupile po 10 sudionika, što je uslijed ograničenja u uvjetima koronavirusa bio maksimalan broj sudionika. Pet kreativno-tehničkih radionica vodili su koprivnički knjižničari.

Tjedan je započeo radionicom Što je u računalu?. Najjednostavniji način za saznati – rastaviti računalo, tj. pet računala koja se u knjižnici više ne koriste i naučiti prepoznati dijelove računala, način na koji pojedini dijelovi funkcioniraju i zašto su u računalu potrebni. Radionica Kreiraj svog eko-robota uključila je izradu robota od elektroničkog i ostalog otpada, a svaki je dobio svoje ime ispisano programiranjem micro:bita. Na radionici Stop Motiona polaznici su naučili koristiti ovaj zabavni alat/aplikaciju na mobitelu i tabletu, osmislili su priču i dali joj život putem animacije. Na 3D printanju naučili kako pripremiti 3D printer za rad, gdje pronaći modele za ispis, na koji način ih pravilno pripremiti za printanje i u kojem formatu se ispisuje model, a odabrani i pripremljeni modeli/predmeti isprintani su naknadno i svakog polaznika u knjižnici je dočekao predmet na kojem je radio. Na radionici Igre kodiranja : mali arhitekti polaznici su radili simpatične robote koristeći alat Strawbees.

Osim igre i zabave, svaka radionica omogućila je polaznicima stjecanje novih znanja i vještina uz razvijanje vlastite kreativnosti.
Galerija fotografija dostupna je na Flickr profilu Knjižnice:

Podsjećamo da je sva oprema Makerspacea dostupna za korištenje uz prethodnu najavu, svaki radni dan od 12 do 15 sati.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice