Osvrt na savjetodavnu radionicu Sanje Pernjak „Novi računovodstveni propisi u otvaranju malih poduzeća i obrta“

3. prosinca 2015.

U srijedu 25.11.2015. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica Sanja Pernjak  održala je  besplatnu savjetodavnu radionicu Novi računovodstveni propisi u otvaranju malih poduzeća i obrta. 

Ova radionica izazvala je još veći interes nego prošlogodišnja o zakonskim propisima pri otvaranju malih poduzeća, ovaj puta ponajviše među mladim Koprivničanacima bez iskustva u poduzetničkim vodama. Uz uvid o potrebnim osobinama poduzetnika i etičkim načelima upravljanja privatnim poduzetništvom, ovom prigodom prisutni su saznali više o pravnom okviru osnivanja obrta i trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o., d.o.o. ili obrt), primjeni poreza i doprinosa u poslovanju malih trgovačkih društava, obrta i slobodnih zanimanja, obračunu plaća radnika (bruto trošak plaća, obvezni porezi i doprinosi, odrađeni i neodrađeni sati radnika), računovodstvenom praćenju poslovnih događaja na primjeru obrta te obavljanju obrta ili slobodnog zanimanja uz radnih odnos. 

Za sve zainteresirane koji nisu mogli prisutvovati ovom savjetovanju skraćena PP prezentacija Sanje Pernjak dostupna je na poveznici http://bit.ly/1IoBUbq

Radionica je održana u suradnji s Knjigovodstvenim uredom Papirus u okviru programa Knjižnice „Fran Galović“ koji se već drugu godinu uspješno održava pod nazivom „KNJIŽNICA JE VIŠE OD KNJIGA – ZAJEDNO DO ZAPOŠLJAVANJA”. Program je odgovor  koprivničkih  knjižničara na jedan od trenutno najvećih društveni problema – nezaposlenost. Namijenjen je onima koji traže posao ili žele pokrenuti vlastiti, onima koji se žele prekvalificirati, nastaviti školovanje ili se dodatno usavršavati. Cilj mu je informirati i educirati prije svega o izvorima znanja koje pruža knjižnica u cjeloživotnom učenju, ali isto tako omogućiti svima koji žele svoja saznanja, iskustvo i uspješnu praksu u području poduzetništva i zapošljavanja podijeliti s drugima u prostoru Knjižnice. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice