OSVRT NA SADRŽAJAN I ŽIVAHAN TJEDAN U KNJIŽNICI I ČITAONICI „FRAN GALOVIĆ“ KOPRIVNICA

16. rujna 2013.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ je u proteklom, drugom tjednu mjeseca rujna, organizirala nekoliko zanimljivih i raznovrsnih događaja. Riječ je o tri događaja od kojih je jedan vezan uz promociju glazbene umjetnosti i lokalnog stvaralaštava dok su preostala dva, oba proizašla iz partnerstava, imala svojevrstan međunarodni karakter.
Prvi upriličen ovotjedni događaj bilo je svečano uručenje elektroničkog čitača, dara Veleposlanstva SAD. Vrijednu je donaciju ravnateljici koprivničke knjižnice uručio Tim Gerhardson, šef Ureda za odnose s javnošću američkog Veleposlanstva. Donaciji su prisustvovale Elizabeth Blumental, zamjenica Tima Gerhardsona i Marija Cvetnić Kopljar, koordinatorica projekta „E-Readers at Your Fingertips“ (Elektronički čitači na dohvat ruke) u sklopu kojeg je organizirano uručenje vrijedne donacije. Prilikom primopredaje donacije prisutnima se obratila gradonačelnica Vesna Želježnjak koja je bila u pratnji svojih zamjenika Melite Samoborec i Mišela Jakšića te Mladen Antolić, županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, znanost i sport. Navedeni projekt realiziran je s ciljem promocije novih tehnologija i korištenja novih medija u poslovne i edukativne svrhe, a koprivnička knjižnica kao odabrani partner u Koprivničko-križevačkoj županiji uz čast preuzima i obavezu edukacije korisnika čime istovremeno djeluje u smjeru promicanja korištenja novih tehnologija.
Kasnije istog dana, u srijedu 11. rujna, u Stručno-znanstvenom odjelu građani su imali priliku uživati u glazbenim notama aktivne koprivničke orguljašice Natalije Imbrišak te ujedno prisustvovati predstavljanju njenog novog nosača zvuka. Koprivnička je publika ovom prilikom upoznata s glazbom za orgulje iz perioda francuske romantike oživljenom kroz orgulje varaždinske katedrale, a navedeni je CD ujedno i prilog za sada malobrojnom dokumentiranju zvukopisa hrvatskih katerdrala. Autoričin drugi samostalan solistički CD “César Franck i Charles – Marie Widor“ predstavile su muzikologinja dr.sci. Snježana Miklaušić-Ćeran, Vladimir Gotal, urednik i producent izdanja te Ariana Šandl, dipl. muzikolog.
Tjedan je zaključen događajem u znaku Dana sestrinskih knjižnica u Europi, točnije, izradom razglednice koja je rezultat udruživanja kreativnih ideja dviju sestrinskih knjižnica. Koprivnički knjižničari su zajedno s Kaisom Kytömäki, knjižničarkom iz sestrinske knjižnice Sastamala u Finskoj osmislili i izradili originalnu razglednicu kojom su se priključili međunarodnoj akciji koja želi naglasiti važnost čitanja u našim životima te su upravo posredstvom razglednica poslali poruku „Čitanje je u modi“. Građani su bili pozvani da, ukoliko žele svoj primjerak razglednice, posjete Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica u petak, 13.9. tijekom radnog vremena, odnosno od 8 do 19 sati. Također, knjižničari su prošetali gradskim trgom gdje su građanima dijelili razglednice i time zaključili akciju sestrinskih knjižnica. Ova akcija je jedna u nizu onih u kojima će finska knjižničarka sudjelovati prilikom tromjesečnog boravka i rada u koprivničkoj knjižnici. O nadolazećim zanimljivim radionicama i predavanjima koje će sestrinske knjižnice organizirati, građani će dakako biti pravovremeno obavješteni i pozvani na sudjelovanje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice