OSVRT NA RADIONICU “E – IZVORI: ODABIR, VREDNOVANJE I KORIŠTENJE INFORMACIJA”

22. listopada 2012.

Knjižnica i čitaonica «Fran Galović» Koprivnica u suradnji sa Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara iz Zagreba (www.nsk.hr/cssu) i Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica organizirala je 19. listopada 2012. predavanje i radionicu za knjižničare na temu “E-izvori: odabir, vrednovanje i korištenje informacija”. Radionica je održana u informatičkoj učionici Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, koja je Knjižnici za ovu svrhu ustupljena na besplatno korištenje.
Voditeljica radionice bila je prof. Zdenka Sviben, knjižničarska savjetnica, koordinatorica Informativno-posudbenog odjela u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, vrsna poznataveljice ove teme, s dugogodišnjim i bogatim stručnom iskustvom i znanjem upravo u pružanju informacijskih usluga knjižničnim korisnicima u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici.

U radionici je sudjelovalo 28 knjižničara (15 iz narodnih i 13 iz školskih knjižnica) s područja Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije, a neke od obrađenih tema bile su: pronalaženje kvalitetnih elektroničkih biografskih izvora, računalnih programa (kalkulatora) i matematičkih formula, rječnika i enciklopedija: pronalaženje svakodnevno potrebnih podataka o ljudima, ustanovama i firmama korištenjem općih referentnih izvora na internetu; pronalaženje i korištenje E-izvora slika, karata, statističkih podataka; okupljanje i uređivanje te vrednovanje i korištenje pronađenih E-izvora, i druge.

Prema ocjeni samih polaznika, radionica je bila vrlo dobro osmišljena i izvedena te im je u velikoj mjeri pomogla u usvajanju naprednih znanja i vještina koje će im u svakodnevnom radu u knjižnici ubuduće koristiti u pronalaženju vrednovanih i relevantnih podataka i informacija različitih vrsta na internetu, u skladu s potrebama pojedinih kategorija knjižničnih korisnika i njihovih sve složenijih informacijskih zahtjeva.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice