Osvrt na radionice i predavanja za javnost u Tjednu cjeloživotnog učenja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

5. listopada 2019.

Uz čitav niz programa koje je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organizirala u Tjednu cjeloživotnog učenja (od 30.9. do 6.10.2019.), a koji su bili namijenjeni određenim grupama korisnika, održane su izuzetno zanimljive, zabavne i korisne radionice otvorene za sve građane.

„Priča o pivu… Znaš sve o pivu? Dokaži!“

U utorak, 1.10.2019. doc. dr. sc. Bojan Šarkanj održao je vrlo zanimljivo predavanje i senzornu analizu piva pod nazivom „Priča o pivu… Znaš sve o pivu? Dokaži!“. Predavanje je organizirano u suradnji sa Sveučilištem Sjever i tvrtkom Carlsberg Croatia, a okupilo je čitav niz „pivskih znalaca“, tj. posjetitelja koji već imaju mnogo iskustva s proizvodnjom craft piva u kućnoj radinosti. Prisutni su imali priliku obogatiti svoje znanje ne samo o proizvodnji piva, nego i o njegovoj povijesti, ali i testirati svoje sposobnosti prepoznavanja različitih vrsta piva tijekom senzorske analize. Ovo je bila i izvrsna prilika da se svi prisutni upoznaju i razmijene iskustva.

Radionica hrvatskog znakovnog jezika za odrasle

U srijedu 2. 10. 2019. održana je radionica hrvatskog znakovnog jezika pod vodstvom Marije Križić, intervenora hrvatskog znakovnog jezika i uz asistenciju Renata Horvata, gluhe osobe. Radionica je bila lijepa prilika za upoznavanje čujuće zajednice s hrvatskim znakovnim jezikom kao jezikom kulturne i jezične manjine koji koriste gluhe i gluhoslijepe osobe.

Radionica „Osobni knjižničar“ za nezaposlene osobe

U srijedu 2.10.2019. održana je radionica pod nazivom „Osobni knjižničar“ koju je vodio viši knjižničar Kristian Ujlaki koji je polaznicima predstavio usluge Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica koje su dostupne online preko internetske stranice knjižnice te ih upoznao s fizičkim prostorom knjižnice.

Predstavljanje 3D printera
U četvrtak 3. 10. 2019. predstavljen je 3D printer koji je Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica dodijeljen u sklopu projekta Digitalni građanin Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Digitalni građanin projekt je IRIM-a kojim je 170 knjižnica u regiji opremljeno edukacijskom tehnologijom (micro:bitovi, dodaci za micro:bit) kako bi se transformirale u digitalne inovacijske i obrazovne centre lokalnih zajednica. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica redovito koristi donirane micro:bitove i BOSON setove dodataka tijekom edukacijskih radionica, a postoji i mogućnost njihove posudbe. Tijekom predstavljanja novog 3D printera zainteresirani su upoznati s njegovim osnovnim funkcijama i tehnologijom 3D printanja, a najviše su ipak uživali najmlađi posjetitelji.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice