Osvrt na putopisno predavanje Mateja Perkova o Gruziji i predstavljanje knjige „Želim dotaknuti nebo“

3. veljače 2017.

U srijedu, 1. veljače 2017. u ispunjenom Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Matej Perkov održao je putopisno predavanje o Gruziji te predstavio svoju najnoviju knjigu „Želim dotaknuti nebo: priče o planinskoj romantici“.

Nakon nekoliko uvodnih riječi o samoj knjizi koja  na 300-tinjak stranica, uz mnoštvo zanimljivih fotografija, donosi  autorovo viđenje planinske romantike te osvrt na neke Matejeve ekspedicije krenuo je put fotografijama kroz Gruziju.

Posjetitelji, velikim dijelom i sami planinari, ali i ljubitelji planinarenja iz udobnih fotelja, ovog su puta planiranarili s Matejom po planinama i glavnom gradu Gruzije Tbilisiju. Velikom galerijom fotografija predavač je prenio dio ozračja sa stijene na kojoj je prema grčkoj legendi okovan Prometej. Točnije, s najljepšeg vrha Kakvkaza – 5406 m visokog Kazbeka. Osim Kazbeka, Matej je sa svojim neumornim pratiteljem medvjedićem Ivicom planinario i po Hrvatima nepoznatom gorju Chauki te iskusio gastronomsku šarolikost i kulturno-povijesnu baštinu Gruzije.

Detaljno ispričana visokogorska avantura više je puta izazvala smijeh i oduševljenje među posjetiteljima koji su se vratili kući prepuni lijepih dojmova. O ekspediciji je snimljen i dokumentarni film u trajanju od 45 minuta.
Nakon predavanja Matej je najavio i novu ekspediciju koju planira ostvariti ove godine, a to je put u Iran te se radujemo novom predavanju početkom iduće godine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice