Osvrt na prvu ovogodišnju Pričaonicu za bebe i malu djecu do 3 godine

21. siječnja 2019.

       Prošle subote, 19. siječnja 2019. godine, održala se prva ovogodišnja Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine. Tema pričaonice bila je Kako je snijeg pao, a bila je raspoređena u tri termina prema uzrastu djeteta. Voditeljice pričaonice bile su odgojiteljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta te Marina Markanović, dipl. knjižničarka. 

Budući da se tema oslanjala na slikovnicu Brune Kumana i Ivane Guljašević (književnog, bračnog, redateljskog dua) Kako je snijeg pao, pričaonici je cilj bio izdvojiti primjere igre na snijegu, razvojnih aktivnosti, zimskih sportova. Tako su odgojiteljice demonstrirale kako se igrati s djecom u zimskim danima, a kada se s njima ne može izaći van. Svi sudionici radili su pahulje i grude od papira. Odgojiteljice su istaknule važnost igre na snijegu i da djecu ne nastojimo „prezaštićivati“ te da im damo slobodu igre na snijegu poput „izrade anđela“ i sl. Također, odgojiteljice su donijele led u posudama i bocama kako bi djeci pokazale različita stanja vode. Naravno da pjesme, druženja, igre i veselja nije nedostajalo.

Knjižničarka je za ovu prigodu izdvojila i roditeljima preporučila slikovnice Pingvin Gašpar Ivane Guljašević, Amo-tamo iste autorice te Pticani, slikovnicu gore navedenog dua. Kad je riječ o razvoju djeteta i njihovim aktivnostima, nije naodmet izdvojiti i stručnu literaturu koja pomaže kako roditeljima, tako i odgojiteljima, učiteljima: Veliku knjigu razvojinih aktivnosti od rođenja do 3. godine Elvire Vaskevich, knjigu 100 aktivnosti prema metodi Montessori Ève Herrmann, Kad djeca istražuju Edite Slunjski. Radi se samo o nekim knjigama koje možete posuditi u Dječjem odjelu Knjižnice. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice