Osvrt na prve aktivnosti u programu Uskoči u vlak za bolji svijet

7. listopada 2019.

U ponedjeljak, 30. 9. i utorak, 1. 10. 2019. održane su u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica prve aktivnosti u okviru programa Uskoči u vlak za bolji svijet, koji je dio projekta (O)DRŽI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice. Na aktivnostima je sudjelovalo preko stotinu djece iz OŠ Drnje s područnim školama i OŠ Antun Nemčić Gostovinski – PŠ Reka. U ponedjeljak, 30.9.2019. na radionici akrobatskih vještina koju je vodila multimedijalna umjetnica Nikolina Manojlović Vračar, sudjelovali su učenici prvih razreda iz Torčeca, Sigeca i Peteranca, a u utorak, 1.10.2019. na radionici pričanja priča, koju je vodila književnica  Sanja Lovrenčić, svi učenici od prvog do četvrtog razreda PŠ Reka. Edukativno-zabavne šetnje po knjižnici vodili su knjižničari Danijela Petrić, Petar Lukačić i Ida Gašpar. Cilj ovih aktivnosti bio je upoznati koprivničku knjižnicu kao zanimljivo i gostoljubivo mjesto koje će djeca i nastavnici iz obližnjih sela rado posjećivati bilo u svoje u slobodno vrijeme, bilo zbog školskih obveza i kod budućih posjeta Koprivnici.

Nositelj projekta (O)DRŽI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice je Udruga Roma „Korak po korak“ iz Koprivnice, a koprivnička Knjižnica „Fran Galović“ jedan je od partnera u projektu uz Koprivničko-križevačku županiju, OŠ Antun Nemčić Gostovinski i OŠ Fran Koncelak Drnje. Projekt se financira iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u okviru Poziva Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije. Sufinancijer je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj je poboljšati obrazovne šanse romskoj djeci i mladima i pružiti im mogućnosti za kvalitetno obrazovanje i uključivanje u društvo u Koprivničko-križevačkoj županiji. 

U projektnim aktivnostima u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica sudjelovat će ukupno preko 300 učenika iz Područne škole Reka i OŠ Fran Koncelak Drnje s područnim školama. 

Nastavak programa Uskoči u vlak za bolji svijet u koprivničkoj Knjižnici, koji se sastoji od dva dijela – kulturno-edukativnih aktivnosti (kreativnih radionica) i bibliopedagoških aktivnosti (edukativno-zabavnih šetnji po Knjižnici), slijedi idući tjedan. U četvrtak, 17.10.2019. od 12.15 do 14.15 sati umjetnica Andreja Živko održat će slikarsku radionicu za učenike nižih razreda iz Drnja i Hlebina. U petak, 18.10.2019. radionicu robotike održat će dječje knjižničarke Danijela Petrić i Ida Gašpar za učenike četvrtih razreda iz Torčeca, Peteranca, Sigeca i Hlebina. Nakon toga slijede još radionice plesa Ines Turk (21.10.2019.) i glazbene radionice Kristine Bunić Lovrek (22.10.2019.).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice