Osvrt na predstavljanje zbirke poezije „Prosti pad“ Vjekoslava Prvčića

12. veljače 2016.

U srijedu 10.2.2016. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica predstavljena je zbirka poezije „Prosti pad“ poznatoga koprivničkog književnika Vjekoslava Prvčića.
U Stručno-znanstvenom odjelu tražilo se mjesto više, a predstavljanje je moderirao Marko Gregur koji je u uvodu istaknuo da smo dugo trebali čekati na novo Prvčićevo književno djelo, ali ga je svakako vrijedilo čekati. Petra Somek, u ime izdavačke kuće Meridijani koja je objavila zbirku, predstavila je kreativan proces izdavanja knjige te se posebno osvrnula na ilustracije akademskog slikara Danila Dučaka koje savršeno upotpunjuju Prvčićevu poeziju. Osim toga, gospođa Somek se s veseljem prisjetila suradnje s autorom.
Posjetiteljima je Marijan Špoljar približio autora kroz sjećanja na njegovo kulturno djelovanje u 70-im godinama prošloga stoljeća i njegova nezaboravna recitiranja poezije na različitim mjestima. Tematsku, motivsku i idejnu interpretaciju zbirke iznio je dr. sc. Mario Kolar koji je istaknuo da se kroz zbirku provlače motivi kao što su putovanje, put, pad, život i smrt zbog čega zbirku možemo kontekstualizirati u neoegzistencijalističku poetiku. Vjekoslavova najbolja prijateljica i supruga Vesna Prvčić čitala je pjesme iz zbirke uz dodatne komentare koji su posjetiteljima dodatno približili Prvčića i pozadinu njegovih pjesama.  Autor je demonstrativno i bez mikrofona recitacijom nekoliko pjesama razveselio publiku za kraj.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice