Osvrt na predavanje Sashe Tešića “Biološki uzroci bolesti – GNM”

24. studenoga 2017.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u srijedu 22.11.2017. održano je predavanje Sashe Tešića „Biološki uzroci bolesti – Germanska nova medicina“. Predavanje je izazvalo veliki interes publike i okupilo stotinjak posjetitelja, od kojih su neki i usprkos dvosatnom stajanju zbog nedostatka prostora za sve zainteresirane, sa zanimanjem odslušali predavanje u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice.

Sasha Tešić liječnik je tradicionalne kineske i japanske medicine koji danas živi i radi u Zagrebu. Poznat je po dugogodišnjem iskustvu i primjeni metoda tradicionalne kineske medicine, akupunkture i općenito holističkom pristupu liječenja pacijenata. Tragajući za rješenjima nekih medicinskih slučajeva susreo se s Germanskom novom medicinom koja je nastala u Njemačkoj osamdesetih godina dvadesetog stoljeća. Njemački liječnik Ryke Geerd Hamer na temelju pet bioloških prirodnih zakona utemeljio je Germansku novu medicinu i ispitao njene zakonitosti na deset tisuća pacijenata. Iako njegov rada nije priznat u službenoj medicini, njegova se teorija primjenjuje danas u praksi na temelju teorije i knjiga koje je ostavio iza sebe i bezbroj izliječenih pacijenata. Tešić je prisutnima objasnio pet prirodnih zakona na kojima se zasniva Germanska nova medicina  – željezno pravilo raka, dvofaznost svake bolesti, pripadnost bolesti vezi organ-mozak, uloga mikroba u organizmu i razumijevanje tzv. bolesti kao smislenog posebnog biološkog programa prirode. Iako uzroci naših bolesti mogu biti različiti ipak se mogu podijeliti u fizikalne, biokemijske i bio-konflikt. Biološki konflikt je konflikt koji nastaje uslijed borbe za život i opstanak, a svojstven je svakom živom biću (a ne samo čovjeku). Uslijed biološkog ugrožavanja svaki događaj ostavlja trag na mozgu, psihi i organu. Sve promjene psihe i organa koordinirane su u mozgu i svaki dramatični šok koji čovjek doživi odražava se na te tri razine. U Germanskoj novoj medicini svaki je problem ili tegoba (bolest u službenoj medicini) odgovor prirode da problem riješi pa je  osnovno u njezinoj praksi da se utvrdi i riješi uzrok problema.

Kao što je predavač tijekom predavanja naglasio nekoliko puta „ne vjerujte u ono što kažem, ali istražujte“,  vjerovali mi ili ne u predstavljene teze, predavanje svakako može doprinijeti kvalitetnijem  razmišljanju o zdravlju. Svakako je još zanimljivo da uslijed ubrzanog modernog života zaboravljamo da priroda daje mnoga rješenja i da u prirodi ništa nije bolesno i da sve ima svoj biološki uzrok i smisao.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice