OSVRT NA PREDAVANJE „MOŽE LI SE ŠKOLOVATI ZNATIŽELJU“ KAZALIŠNOG REDATELJA NIKŠE ETEROVIĆA

23. lipnja 2015.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica je u petak, 19.lipnja 2015. godine održano predavanje radioničkog tipa „Može li se školovati znatiželju?“. Predavanje je održao Nikša Eterović, kazališni redatelj koji živi u Berlinu, a koji je je kao pedagog školovao čitave generacije glumaca, redatelja i kazališnih pedagoga.

Na predavanju je sudjelovalo 33 posjetitelja i to: odgajatelji, učitelji, nastavnici, pedagozi, psiholozi i školski knjižničari. Gospodin Eterović je na zanimljiv način pokazao prisutnima koncepte alata koje im mogu pomoći pri radu s djecom ali i u svakodnevnom životu, koristeći se primjerima iz prakse. Naglasio je kako pri školovanju znatiželje treba obratiti pozornost na detalje, pokazivati interes za stvari kojima se ljudi oko nas, a pogotovo djeca bave, te proučavati svijet oko sebe sa zanimanjem kako bismo mogli iskoristiti najbolje od njega. Potrebno je i usredotočiti se na sebe i vlastitu energiju, a pri međusobnoj komunikaciji osjetiti vibracije i otvoriti sva osjetila. Kako bismo poticali vlastitu znatiželju ne smijemo se bojati postavljati pitanja, trebamo gledati stvari u dubinu, pomicati granice, odnosno poželjno je da jednoznačnost prijeđe u višeznačnost. 

Nikša Eterović zainteresiranima je pokazao kako na vrlo lak način privući i zadržati pozornost djece, koristeći se svakodnevnim stvarima te jednostavnim i zornim objašnjenjima. Sudionici radionice zasigurno će moći dio Eterovićevih alata prenijeti i u rad s djecom, pa i u vlastitu svakodnevicu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice