Osvrt na predavanje i predstavljanje knjige Gorana Šafareka

12. veljače 2015.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” je ove srijede, 11. veljače 2015. godine, održano predavanje Gorana Šafareka na kojem je predstavio svoju najnoviju knjigu, popularno-stručnu monografiju pod nazivom „Šoderica-Podravsko more“. 

Knjiga je bogato ilustrirana fotografijama, stoga su jučerašnji posjetitelji također imali priliku vidjeti izvrsne fotografije, ulovljene objektivom Gorana Šafareka. Predavač je fotografije popratio objašnjenjima, naglasio najvažnije aspekte šoderica, objasnio njihov postanak te je vrlo uspješno približio mutne dubine Šoderice, kao i bogat biljni i životinjski svijet koji tamo živi. Prikazao je Šodericu iz drugog kuta: iz zraka, iz dubine, iz blizine –  na one načine na koje je nismo navikli gledati.

Nakon jučerašnjeg predavanja možemo potvrditi da autor uspješno promovira šoderice i Podravinu općenito, te djeluje s ciljem podizanja svijesti ljudi o potrebi očuvanja prirodnih vrijednosti i održivog razvoja. Predavanje je pomoglo da, vidjevši je na drugi način, upoznamo skrivene čari Šoderice, osobitosti tog područja i njihov značaj za biološku raznolikost i ljude.

Oni koji nisu prisustvovali predavanju, mogu pogledati istoimeni dokumentarni film na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=aX0bukb9ufc

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice