Osvrt na pjesničku večer Ivana Picera u Galovićevoj jeseni 2018.

29. listopada 2018.

U prepunoj dvorani Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održana je u srijedu, 24.10.2018. pjesnička večer Ivana Picera. Više od stotinu posjetitelja, od kojih su mnogi strpljivo stajali tijekom bogatog programa, došlo je na predstavljanje pjesničkog projekta i knjige „Most prema Galoviću“, koji je održan u programu Galovićeva jesen. Njime koprivnička Knjižnica već 25 godina zaredom predstavlja različita viđenja Galovićevog lika i djela.

Kao što sam za sebe veli, Picer je „ostao seljak – poljoprivrednik privržen zemlji i svemu što na njoj raste, cvjeta i umire“. Nagrađivan je za svoju poeziju na kajkavskom jeziku. Od 2013. član je  Društva hrvatskih književnika. Objavio je knjige „Bele vile dravske I“, „Bele vile dravske II“,  „Perle z škatulke“ i „U znaku uspomena“. Zastupljen je u skupnim zbirkama pjesama.

Knjigu je predstavila književnica Božica Jelušić, prva dobitnica Nagrade Fran Galović i autorica nekoliko knjiga o Franu Galoviću. Glazbene brojeve izveli su Duo Bemian, Franjo Barić i Zoran Crnčić. Galovićeve i Picerove stihove su govorili Vid Balog, Monika Picer, Barbara Vukotić, Leo Filip Kovačić i autor. Nakladnik knjige je Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici, a urednik Male biblioteke Dražen Ernečić. Autor ilustracija i naslovnice je Ivan Andrašić.

Božica Jelušić je na predstavljanju istaknula: „Picer ne imitira, ne fingira niti se ne pretvara da govori ´iz Galovićevih cipela´. On samo vrlo spretno uranja u atmosferu, traži bliskost, dešifrira duhovni kod i postiže zavidno dobre rezultate…“.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice