Osvrt na obilježavanje Svjetskog dan poezije u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

27. ožujka 2018.

Svjetski dan poezije, 21. ožujka, obilježen je u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica gostovanjem Drage Štambuka u srijedu, 21.3. 2018. i Ernesta Fišera u petak , 23.3.2018.

Drago Štambuk je esejist, antologičar, prevoditelj i diplomat. U koprivničkoj knjižnici je predstavio novu pjesničku zbirka „Theurgia“, koja je objavljena u nakladi Školske knjige, suorganizatora ove pjesničke večeri. Zbirka žanrovski varira između pjesme u prozi i lirskog dnevnika, između unutrašnjeg monologa i gotovo automatskog pisanja. Razgovor s Dragom Štambukom vodile su zanimljivo i dinamično Emilija Sinjeri i Lana Varga, učenice Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica. 

Ernest Fišer je književnik, publicist, profesionalni novinar i kulturni djelatnik. Predstavljena je njegova najnovija  zbirke poezije “Preludij za anginu pectoris” u izdanju Ogranka Matice hrvatske Varaždin, koja je po riječima samog autora angažirana poeziju – kombinira komentatorski stil o našoj društvene stvarnosti sa snažnim poantama i poetskom figurativnošću. U predstavljanju su sudjelovali prof. dr. sc. Andrijana Kos-Lajtman, dr. sc. Mario Kolar, Ernest Fišer i akademik Dragutin Feletar. Suorganizatori predstavljanja su bili Povijesno društvo Koprivnica, Podravsko-prigorski ogranak – Društvo hrvatskih književnika i Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja”.

Pjesnici Drago Štambuk i Ernest Fišer se ubrajaju među najznačajnije suvremene hrvatske pjesnike. Prevođeni su na strane jezike. Dobitnici su brojnih nagrada. Obje pjesničke večeri u koprivničkoj knjižnici doprinijele su kako boljem upoznavanju izuzetno zanimljivih i svestranih autora, tako i afirmaciji poezije kao važnom dijelu našeg doživljaja svijeta.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice