Osvrt na kulinarsku radionicu Slavice Čulić

25. rujna 2015.

23. rujna 2015., prvi jesenji dan.

Prostor Čitaonice u Knjižnici „Fran Galović“  Koprivnica  bio je premalen za sve koji su došli na večer predstavljanja knjige „Darovi prirode“  te radionicu i kušaonicu delicija koje je pripremila „umjetnica kuhanja iz prirode“ Slavica Čulić. Jesensko obilje pretvoreno u raskošna vegetarijanska jela mamilo je uzdahe i nikoga nije ostavilo ravnodušnim. 

Mašta, inventivnost i kreativnost, te nadasve profinjenost  i estetika, obilježja su Slavičinih slatkih i slanih jela, te različitih napitaka. Slavica je svoje umijeće pretočila u dvije knjige recepata,  „Kuhajmo s prirodom“ (2009.) i „Darovi prirode“(2011.)  koje je već predstavila u mnogim gradovima i knjižnicama, na radiju i televiziji. Svestrana i vrlo društvena surađuje s mnogim udrugama ( Vendi, Smart vision, Glas životinja, Povijesno društvo, Crveni križ..) šireći tako svijest o važnosti zdravlja i uspostavljanju ravnoteže s prirodom koja joj je neiscrpna inspiracija. Mnogi su već prošli kroz njene radionice, naučili pripremati  bezmesna  jela te (p)ostali pobornici zdrave prehrane bazirane na tradicionalnim namirnicama našega kraja. 

Slavica je „uživo“ pokazala kako na brz i jednostavan način pripremiti namaz od svima dostupne namirnice – graha, a u popratnoj PowerPoint prezentaciji Ena Čulić pripremila je obilje zanimljivih informacija o vegetarijanstvu te u nizu slika prikazala majčin rad i gostovanja širom lijepe naše. Uslijedila je kušaonica svih pripravaka, a zadovoljni posjetitelji su imali priliku po promotivnoj cijeni kupiti knjigu „Darovi prirode“ te se nadalje sami upustiti u avanturu kuhanja.

Više fotografija možete vidjeti na:
https://www.flickr.com/gp/knjiznicafrangalovickoprivnica/ViZGTy 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice