Osvrt na kreativnu radionicu za odrasle „Hobby art“

10. kolovoza 2016.

U KnjižnicI i čitaonicI „Fran Galović“ Koprivnica po prvi puta održala se kreativna radionica za odrasle koji su željeli upoznati nove oblike relaksacije te učiniti nešto korisno i lijepo za sebe.

Riječ je o dvodnevnoj hobby art radionici za početnike, koja se održala u ponedjeljak, 8. kolovoza i utorak, 9. kolovoza 2016. od 16.30 do 18.30 sati u Čitaonici tiska. Voditeljica radionice bila je Vesna Mađarić koja je radionicu održala besplatno kao poklon početnicima u hobby artu.

Prvog dana radionice, u ponedjeljak 8. kolovoza sudionici su dobili odgovor na pitanje što je to kreativni hobby art i koje su moguće tehnike kreativnog hobbya. Naučili su koristiti tehniku rada s akrilnim bojama i  shabby  chic tehniku – voskanje. Također upoznali su povijest decoupagea koja kreće u Kini, a u Europu ga donose Mlečani. Spomenute kreativne tehnike polaznici su imali priliku isprobati na ukrasnoj vazi – tegli za cvijeće.

Drugi dan radionice,  u utorak 9. kolovoza polaznici su  nastavili ukrašavati započetu vazu. Uz tehniku decoupagea (vrste materijala: salveta, rižina salveta, rižin papir i decoupage papir) naučili su koristiti i  tehniku pittorico te tehniku završnog ukrašavanja. Sa svim tehnikama koje su koristili vaza koja je na početku izgledala obično i sterilno dobila je starinski i romantični izgled.
Voditeljica radionice, Vesna Mađarić, kreativna je hobistica, koja je edukacije završila u radionicama Hobbychic u Zagrebu, koje vodi Tea Jurković te u Križevcima, koje vodi  Jadranka Šabarić. Svoje radove izlagala je u Knjižnici i čitaonici „ Fran Galović“ Koprivnica (izložbe uz Božić i Uskrs). Naglasila je kako ove tehnike mogu naučiti svi i kako takav način korištenja slobodnog vremena pruža dragocjen odmak od stvarnosti, razmjenu ideja, uživanje u druženju s kreativcima te oplemenjuje predmete na kojima se radi i ljude.

Knjižničari su sudionicima radionice predstavitili bogati izbor hobby art priručnika, koji se mogu posuditi u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice