Osvrt na književni susret sa Zoranom Roškom

9. travnja 2018.

U srijedu, 28.3.2018. u 18 sati u Čitaonici tiska u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica književnik Zoran Roško, dobitnik Nagrade „Janko Polić Kamov“ za roman „Minus sapiens“, predstavio se koprivničkoj publici.

Ono što Zoran Roško piše potpuno je različito od svega na što su čitatelji navikli pa u skladu s tim i nema brojnu publiku. Ipak, ovaj književnik, knjižničar, književni kritičar i urednik u književnim časopisima Libra Libera, Quorum i Tvrđa, svakako je vrijedan pažnje. Koprivničkoj je publici približio svoj pogled na svijet i na književnost te otkrio kako (i zašto) nastaju njegovi romani te što planira pisati u budućnosti. Romani koje piše eksperimentalni su i avangardni, a takva je i književnost u središtu njegove pažnje.

Do sad je objavio knjigu teorijskih tekstova Paranoidnije od ljubavi, zabavnije od zla : reklame postojanja i halucinogene istine : rekreacijska teorija za unutarnja tijela te romane Ljepota jede ljude i Minus sapiens. Priredio zbirku prevedenih priča američkih inovativnih autora Moje noćne more prelijepe su za ovaj svijet. Održava tri zanimljiva bloga: Roškofrenija, Zoran Rosko Vacuum Player i Man Who Authored Everything on the Internet.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice