Osvrt na književni susret sa spisateljicom za djecu i mlade Ivonom Šajatović

21. studenoga 2013.

U sklopu Festivala o pravima djece u organizaciji UNICEF-a, koji se održavao u Koprivnici od nedjelje, 17. do srijede, 20. studenoga 2013. godine, održan je susret sa zavičajnom književnicom Ivonom Šajatović u Domu mladih u srijedu, 20. studenoga 2013.
Susretu su prisustvovali učenici viših razreda triju koprivničkih osnovnih škola: Braća Radić, Antun Nemčić Gostovinski i Đuro Ester. Dvjestotinjak učenika u pratnji svojih knjižničarki i ostali gosti s oduševljenjem su pratili predstavu napravljenu prema knjizi Ivone Šajatović „Tajna ogrilice sa sedam rubina“ koju su izveli mladi polaznici dramske skupine Ludens Teatra i time napravili uvod u književni susret. Moderator programa je bio glumac, također koprivničanac, Sven Šestak koji je predstavio gošću i njezina djela. Vedrim i šaljivim tonom nastavio se razgovor o Ivoninim djelima, u kojem su sudjelovala i djeca. Sven i Ivona su se složili da je važno da djeca čitaju te je Ivona objasnila i zašto je to važno. Objasnila je kako je svoja djela napisala s ciljem da potakne djecu na čitanje, i da ta djela budu zabavna i zanimljiva. Inspiracija joj dolazi iz svakodnevnog života pa je tako napomenula da se radnja u jednom od njenih romana zbiva upravo u Koprivnici te da su neki likovi osmišljeni upravo prema osobama iz stvarnog života. Budući da je naslov Ivoninog posljednjeg romana “Jackpot”, na kraju susreta organizirana je tombola kojom je Ivona razveselila troje učenika svojom novom knjigom i malim slatkim poklonom.
Ludens Teatar je najavio kako imaju u planu napraviti cijelu predstavu prema Ivoninom romanu “Tajna ogrlice sa sedam rubina” što su svi s oduševljenjem prihvatili te nestrpljivo čekaju izvedbu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice