Osvrt na izložbu “Harry Potter – 20 godina magije”

4. svibnja 2018.

Od 30. travnja do 7. svibnja 2018. godine u svim izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ može se pogledati velika izložba knjiga, artefakata i drugih dekoracija vezanih u svijet Harryja Pottera. 

Direktan povod ovoj izložbi je 2. svibnja 2018., dan koji označava dvadeset godina od bitke za Hogwarts iz posljednjeg nastavka u serijalu o Harryju Potteru (Harry Potter i Darovi smrti), te kada se međunarodno obilježava Dan Harryja Pottera. Osim ove godišnjice, pridružili smo se i obilježavanju ostalih velikih godišnjica vezanih uz ovaj serijal, poglavito obilježavanju dvadeset godina od prvog izdanja Harryja Pottera na engleskom jeziku (26. lipnja 1997.), te šesnaest godina od premijere prvog filma u serijalu.

Izložba je sadržajno vrlo raznovrsna tako da može biti zanimljiva obožavateljima svih dobnih skupina. Najveći je naglasak svakako stavljen na knjige pa smo izložili različita izdanja knjiga iz serijala o Harryju Potteru na hrvatskom jeziku i na stranim jezicima (na engleskom, francuskom, njemačkom, nizozemskom, poljskom i japanskom jeziku), a posebno su zanimljiva i lijepa nova ilustrirana izdanja na engleskom jeziku. Osim toga, izložili smo i filmove na DVD-u i zvučne knjige, te brojne dekoracije: od LEGO Hogwartsa i brojnih postera do DIY uradaka. Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su nam pomogli pri realiziranju izložbe, a posebno Elizabeti Milanović Glavica, Filipu Pintariću i Mariji Vugrinec koji su nam posudili knjige i druge dragocjenosti iz svojih privatnih zbirki.

Pozivamo Vas da pogledate izložbu do 7. svibnja i najavljujemo kviz i kreativnu radionicu vezanu uz svijet Harryja Pottera koju ćemo održati 5. svibnja u suradnji s Udrugom ljubitelja Harryja Pottera „Ministarstvo magije Hrvatska“. Osim kviza i radionice, članovi Udruge predstavit će svoj rad po prvi puta u ovom dijelu Hrvatske, a obožavatelji Harryja Pottera imat će priliku za druženje s istomišljenicima.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice