Osvrt na gostovanje Slobodana Šnajdera

30. studenoga 2018.

U srijedu 28.11.2018. godine u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica gostovao je poznati publicist, prozaik i dramski pisac Slobodan Šnajder.
Slobodan Šnajder publici je predstavio svoj posljednji roman “Doba mjedi” za koji je dobio čak pet važnih književnih nagrada, jednu u Hrvatskoj i četiri u regiji. Autor je izrazito ponosan na prijevode romana na slovenski, makedonski i njemački jezik od kojih će posljednji biti uskoro predstavljen.
Šnajder je “Doba mjedi” okarakterizirao kao obiteljski roman s ključem, kao ratnu prozu u koju je utkana ljubavna priča o katastrofi jednog braka što se posebno sviđa ženskom dijelu publike, kako autoru iskustvo i komentari čitatelja/čitateljica pokazuju. Roman u kojem se može iščitati biografija njegove obitelji, a koji sadrži i zanimljivi solilokvij nerođenog djeteta koje bi predstavljalo njega samog, posvetio je majci i ocu. Romanu su prethodile godine istraživanja te proučavanja povijesti i naslijeđenih obiteljskih spisa. Iako ovaj roman nikako ne bismo mogli svrstati u “laka slova” hrvatske književnosti, čitatelji su ga odlično prihvatili, a posjetitelji su zaista uživali u književnom susretu s njegovim autorom.
Književna večer organizirana je u suradnji sa Šarenim dućanom iz Koprivnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice