OSVRT NA GOSTOVANJE MIRJANE KRIZMANIĆ U KOPRIVNICI

19. listopada 2012.

U srijedu 17.10.2012. godine održano je, u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, Povijesnog društva Koprivnica i nakladničke kuće V.B.Z. Zagreb, predstavljanje najnovije knjige psihologinje Mirjane Krizmanić A što sad? Upute za suočavanje sa životnim nevoljama.
Velika dvorana Hrvatske gospodarske komore bila je premala za više od dvjesto posjetitelja koji su željeli poslušati riječi ove poznate psihologinje.
Osim što je predstavila svoj najnoviji priručnik koji nudi izbor uputa za suočavanje s različitim životnim nevoljama kao što su gubitak posla, ljubavni i bračni problemi, problemi s djecom ili gubitak voljene osobe, a koje mogu biti korisne svima koji se u teškim situacijama ne mogu osloboditi negativnih misli, Mirjana Krizmanić je govorila i o drugim knjigama koje je napisala i razlozima njihova nastanka. Dotaknula se i ostalih područja u psihologiji kojima se bavila pa je tako govorila o istraživanjima vezanima uz kvalitetu življenja i smisao za humor te psihološkim savjetovalištima koja su organizirana za pomoć stradalima i njihovim obiteljima tijekom rata.
Posjetitelji su imali mnogo pitanja za gošću. Neka su se pitanja odnosila na lošu financijsku situaciju i depresiju u kojoj su ljudi danas, neke je zanimalo kako bolje organizirati vrijeme za djecu kad su roditelji prezaposleni, a profesori su željeli savjet o tome kako se nositi s problemima učenika s kojima se sve češće susreću u svom radu i kako im pomoći. Profesorica je posebno istaknula važnost solidarnosti među ljudima u teškim vremenima i potrebu društvene angažiranosti što je potkrijepila i vlastitim primjerom. Osim toga, istaknula je i važnost čitanja te posebno važnost poticanja čitanja kod djece i mladih s obzirom na to da im televizija i drugi mediji najčešće ne pružaju pozitivne uzore koji su potrebni pri formiranju ličnosti. Svojim energičnim, duhovitim i inspirativnim nastupom i pristupom rješavanju problema, profesorica Mirjana Krizmanić oduševila je koprivničku publiku.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice