Osvrt na glazbeno-poetsku večer u čast Frana Galovića

22. listopada 2015.

U srijedu 21.10.2015. povodom 22. Galovićeve jeseni u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održana je glazbeno-poetska večer „Z mojih bregov“. Večer je nazvana po Galovićevom istoimenom nedovršenom ciklusu kajkavskih pjesama. Stručno-znanstveni odjel bio je ispunjen do posljednjeg mjesta te se tražilo i mjesto više, a posjetitelji su mogli uživati u spletu govorenih i pjevanih Galovićevih stihova.

Galovićeve stihove govorio je Ivan Picer, a Iva Šola, slijepa studentica prava, čitala ih je na brajici. Pjesme iz Galovićeve zbirke izvodio je sastav „Zeleni oblaci“ kojeg sačinjavaju vokali Zoran Crnčić i Josipa Kolar, a na pijaninu Martin Kolarić. Stihove je uglazbio Zoran Crnčić, jedan od rijetkih koprivničanaca koji uglazbljuje stihove Frana Galovića. Crnčić je prvi puta nastupio na 13. Galovićevoj jeseni kada je izveo 4 uglazbljene pjesme Frana Galovića, a u srijedu je s Josipom i Martinom izveo sveukupno 10 pjesama iz zbirke.

Posjetitelji su izrazili nadu da će Galovićeve stihove imati prilike čuti i na nekom nosaču zvuka kako bi ih mogli slušati i tijekom cijele godine, a ne samo u jesen.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice