Osvrt na Dan otvorenih vrata Knjižnice 2015.

18. studenoga 2015.

U okviru programa obilježavanja Dana grada Koprivnice te uoči Dana hrvatskih knjižnica koji se obilježava 11.11., u subotu, 7.11.2014. održan je po četrnaesti put Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica koji je i ovaj put izazvao vrlo veliki interes građana Koprivnice, ali i okolice. Cilj je bio upoznati građane, prije svega one koji još nisu članovi knjižnice, s knjižničnim uslugama, zbirkama i prostorom. Također, prodajom otpisanih knjiga, unikatnih čestitki i  dječjih kreativnih uradaka, nastalih u knjižničnim radionicama, prikupljala su se sredstva namijenjena opremanju novog Kutka za mlade koji se planira urediti u Knjižnici.  Kao i prošlih godina, najhrabriji korisnici imali su priliku sudjelovati i u posebnoj nagradnoj igri u Odjelu za odrasle.

U akciji „Učlanjujemo Vas besplatno u Knjižnicu“ za stanovnike Koprivnice i okolice tijekom Dana otvorenih vrata učlanjene su ukupno 224 osobe, od toga  92 djece i  132 odraslih. Po prvi put se u Knjižnicu učlanilo 76 korisnika, dok je članarinu obnovilo njih 148. Također, 91 „zaboravljivi“ korisnik vratio je posuđene knjiga bez plaćanja zakasnine.  

Na štandovima ispred Knjižnice građani su kupili 60 knjiga i 32 ukrasna unikatna predmeta, uglavnom izrađenih na radionicama održanima u Knjižnici. Na taj način prikupljeno je ukupno 505,00 kuna koje će se iskoristiti za uređenje i opremanje Kutka za mlade u Knjižnici.

U nagradnoj igri na Odjelu za odrasle sudjelovalo je  6 posjetitelja.  Pobjednica je Ljiljana Logar čije je prolazno vrijeme potrebno za nalaženje zadane knjiga iznosilo svega 00:16:20. Nagrada za pobjednicu je vrijedna knjiga.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice