Osvrt na čitateljski maraton u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

24. listopada 2018.

Povodom Nacionalnog dana čitanja na glas, 23.10., u Knjižnici je po deseti, jubilarni put održan čitateljski maraton u kojem su knjižničari zajedno s korisnicima zajednički čitali o baštini, ali i na razne druge teme. Maraton je započeo u jutarnjim satima s najmlađim korisnicima. Sudjelovali su polaznici dječjeg vrtića Sv. Josipa koji su s odgajateljima čitali priču o Gricku, malenom žutom čudovištu koje gricka knjige, potom su djeca iz dječjeg vrtića „Smiješak“ slušali priče o ježiću Janu koji traži svoju obitelj i priču o prijateljstvu lava i ptice. Njima su se pridružili i učenici iz COOR „Podravsko sunce“  koji su za djecu pripremili izvrstan program prožet zagonetkama, humorističnim stihovima, vježbom, plesom, smijehom i zabavom. Program u Dječjem odjelu završio je sudjelovanjem skupine djece iz dječjeg vrtića „Tratinčica“ koji su maratonski prionuli čitanju te se zabavili uz priče o slonu Elmeru, vrlo gladnoj gusjenci i Čarapojecu.

 Potom smo se u Odjelu za odrasle ugodno družili i čitali s našim dragim i uvijek vjernim suradnicima iz Doma za starije i nemoćne Koprivnice, Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije i Literarne sekcije Podravka. Čitali smo o zavičaju i o starim običajima, ali i o drugim vječnim temama  koje zaokupljaju pjesnike: o ljubavi i životu oko nas, o jeseni, prvim pahuljama, o knjigama, o sjećanjima na neka prošla vremena i drage ljude … Čitalo se iz knjiga  i iz stihova zapisanih u bilježnicama ili u mobitelu, kao i otisnutih na brajevom pismu, a bilo je i recitiranja pjesmica zapamćenih još u davno doba djetinjstva, ili posebno posvećenih dragim ljudima.

Još jedan susret proveden uz čitanje u kojem su glavnu ulogu imali sami korisnici knjižnice, kao gosti i sudionici u programu, pokazao je koliko je čitanje važno za svakoga od nas i koliko nam može obogatiti i uljepšati život.  

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice