Osvrt na 4. Zdravstveni susret pod suncobranima

11. kolovoza 2017.

U petak, 11.8.2017. u 10 sati ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održan je još jedan Zdravstveni susret pod suncobranima. U suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica predavačica je bila Vesna Sertić , dipl. med. sestra koja je okupljenima  održala predavanje pod temom „Posjete bolesnicima – dobre namjere i skrivene opasnosti“.
 
Iako se na prvi dojam ova tema može činiti prilično jednostavnom potaknula je okupljene na raspravu jer su ustvari otkrivene i naglašene dobre namjere i skrivene opasnosti koje možda uzimamo zdravo za gotovo.

Prema pravilima kućnog reda posjete bolesnicima su svakodnevno od 14 – 16 sati ili kako je označeno na vratima pojedinih odjela.  U slučaju epidemija ili stanja izvanrednih okolnosti posjete su strogo zabranjene o čemu su uvijek obaviješteni i građani. Pacijentima  je posjeta najmilijih psihološka podrška u liječenju i oporavku,  iako ponekad pacijent imaju  pravo zatražiti zabranu posjeta. U interesu bolesnika medicinsko osoblje moli posjetitelje da poštuju privatnost i drugih osoba u sobama te se pridržavaju vremena posjeta, broja posjetitelja kao i da ne dolaze do pacijenata izvan planiranog vremena posjeta.
 
U dogovoru sa osobljem na odjelu trebali bi provjeriti da li je hrana koju donose bolesniku primjerena njegovoj prehrani, a trebalo bi razmišljati i o količini hrane koju donose. U dijelu predavanje istaknuto je da postoje na svakom bolničkom odjelu informacije za pacijente i posjetitelje i prema njima bi trebali usvajati  i mijenjati svoja ponašanja (pušenje,sjedanje na krevet, korištenje mobitela, posjete izvan termina posjeta, hranjenje drugih pacijenata u sobi  i sl ). Posjetitelji se sa osobljem na odjelu mogu dogovoriti koje aktivnosti mogu provoditi za vrijeme posjeta članu obitelji kako bi se i pacijent i oni osjećali zadovoljnije i korisnije. Prilikom svakog dolaska i odlaska iz bolesničke sobe potrebno je dezinficirati ruke. Zaposlenici bolnice žele da se pacijenti i posjetitelji osjećaju sigurno i ugodno u bolnici.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice