Osvrt na 3. zdravstveni susret pod suncobranima i najava 4. zdravstvenog susreta

26. srpnja 2013.

U petak, 19.7.2013. građani su na trećem zdravstvenom susretu razgovarali s mr.sc. Mladenom Vuljakom, dr.med., vršiteljem dužnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije koji je govorio o temi „Hitna medicina“.
Četvrti zdravstveni susret pod suncobranima ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica
Biserka Zlatar, bacc.med.tech. i Gordana Havaić, bac.med.tech.
(Dom zdravlja – Patronažna zdravstvena skrb )
„Zanemarivanje i zlostavljanje djece – prepoznavanje znakova“
petak, 26.7.2013.

„Zdravstveni susreti pod suncobranima“ naziv je edukativno-preventivnog programa savjetovanja građana sa zdravstvenim stručnjacima iz koprivničkih ustanova Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu. Zdravstvena savjetovanja održavaju se petkom od 10 do 11 sati tijekom srpnja i kolovoza pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu Knjižnice), a slobodan je za sve zainteresirane.
U petak, 26.7.2013. od 10 do 11 sati građani će na četvrtom zdravstvenom susretu moći razgovarati s Biserkom Zlatar, bacc.med.tech. i Gordanom Havaić, bacc.med.tech., djelatnicama Patronažne zdravstvene skrbi u Domu zdravlja o temi „Zanemarivanje i zlostavljanje djece – prepoznavanje znakova“.
Cilj je ovog susreta upozoriti na potrebu povećanja svijesti o zaštiti djece. Djeca imaju pravo na obitelj, ljubav, povjerenje, podršku, slobodu, poštivanje i mirno djetinjstvo. U današnje vrijeme ubrzanog ritma života, djeca su prisiljena sama učiti o životu i ponekad primati informacije neprimjerene svojoj dobi. Građani će imati priliku naučiti kako prepoznati znakove zanemarivanja i zlostavljanja te naučiti koji oblici zlostavljanja postoje. Najvažniji je cilj senzibilizacija stanovništva na potrebu prijavljivanja, ukazivanja i pomoći takvoj djeci.
Biserka Zlatar, bacc.med.tech. završila je studij sestrinstva na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Od 1998. godine zaposlena je u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na mjestu patronažne sestre u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Osobito je zainteresirana za zaštitu mentalnog zdravlja, a tri je godine bila voditeljica kluba liječenih alkoholičara. U sklopu rada sa Centrom za socijalnu skrb Koprivnica polazi i tečaj jedinstven u Hrvatskoj vezan uz provođenje nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi. Prošla je edukaciju za udomitelja za stare i nemoćne te udomitelja za djecu.
Gordana Havaić. bacc.med.tech., završila je Višu medicinsku školu u Rijeci. Zaposlena je u Domu zdravlja na mjestu patronažne sestre. Završila je i treću razlikovnu godinu na Studiju za sestrinstvo u Zagrebu. Udana je i ima sedmero djece.

Naredni zdravstveni susreti petkom od 10 do 11 sati u srpnju i kolovozu:
2.8.13. Damir Važanić, bacc.med.tech. „Prva pomoć u kući“ (Zavod za hitnu medicinu)
9.8.13. OB Jasminka Potočnjak, dipl.physioth „Pokretom do zdravlja“
23.8.13. Dr.sc.Draženka Vadla, dr.med. „ Zdravo starenje“ (Zavod za javno zdravstvo)
30.8.13. Nadica Šomodi, dr.med. „Rak debelog crijeva“ (Dom zdravlja)

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice