Osmi zdravstveni susret pod suncobranima

28. kolovoza 2013.

U petak 30.8.2013. godine građani će na posljednjem, 8. zdravstvenom susretu pod suncobranima imati priliku razgovarati o raku debelog crijeva s Nadicom Šomodi, dr.med. iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

„Zdravstveni susreti pod suncobranima“ naziv je edukativno-preventivnog programa savjetovanja građana sa zdravstvenim stručnjacima iz koprivničkih ustanova Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu. Zdravstvena savjetovanja održavaju se petkom od 10 do 11 sati tijekom srpnja i kolovoza pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu Knjižnice), a slobodan je za sve zainteresirane.

U petak 23.8.2013. godine građani su na 7. zdravstvenom susretu pod suncobranima imali priliku razgovarati o zdravom starenju s dr.sc. Draženkom Vadlom, dr.med. iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Dr. sc. Draženka Vadla, dr. med., specijalist epidemiologije, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije govorila je o važnosti održavanja fizičkih i mentalnih sposobnosti u osoba starije životne dobi te aktivnog starenja za svaku osobu, ali i zajednicu u cjelini. Posebno je istaknula da je starenje prirodan fiziološki proces na koji ljudi mogu bitno utjecati vlastitim odlukama i odgovornim ponašanjem u ranijoj životnoj dobi koje podrazumijeva zdravu prehranu, nepušenje, redovitu i umjerenu tjelesnu aktivnost te održavanje mentalnog zdravlja. Posjetitelji iz Doma za starije i nemoćne Koprivnica podijelili su svoje bogato životno iskustvo s ostalim posjetiteljima i ispričali na koje sve načine ostati vitalan i u starijoj životnoj dobi.

Nadica Šomodi, dr. med., liječnica je obiteljske medicine zaposlena u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Tijekom svog obrazovanja posebnu je pažnju posvetila temi raka debelog crijeva te provodila istraživanja vezana uz tu temu. Na zdravstvenom će susretu prisutne upoznati sa simptomima raka debelog crijeva te važnošću ranog dijagnosticiranja ove bolesti. U Republici Hrvatskoj već se tri godine provodi Nacionalni program rane dijagnostike raka debelog crijeva pa će građani imati priliku nešto više saznati o samom programu, ali i svemu onome što pacijente očekuje kad se dijagnosticira ova bolest.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice