Općina Drnje subvencionira članarinu za stanovnike s prebivalištem na svojem području

10. siječnja 2019.

Općina Drnje sklopila je početkom 2019. godine s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“ Koprivnica  ugovor o financiranju troškova članarine za stanovnike s prebivalištem na području svojeg djelovanja – Drnja, Torčeca i Botova. Djeca i odrasli mogu koristiti brojne usluge Knjižnice uz one koje im već desetljećima osigurava bibliobus. Za učlanjivanje je dovoljno da se ponese osobna iskaznica i ispuni pristupnica (za djecu je ispunjavaju i potpisuju roditelji, odnosno staratelji ili udomitelji).

Općina Drnje se tako pridružila općinama Gola, Legrad i Đelekovec, kao i Gradu Koprivnici, koji već od ranije svojim stanovnicima s prebivalištem na području svojeg djelovanja osiguravaju besplatnu članarinu u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Ovu pogodnost prvenstveno koriste srednjoškolci i studenti za potrebe obrazovanja, ali i ostali kojima trebaju knjige i pristup informacijama. Osim posudbe knjiga, koprivnička knjižnica nudi velik broj usluga za djecu i odrasle (igraonice, pričaonice, besplatni internet, računala za djecu i odrasle itd.), koje mogu na različite načine biti od pomoći u svakodnevnom životu stanovnicima svih dobnih i profesionalnih skupina.

Istaknimo da je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ jedina narodna knjižnica na području s oko 60.000 stanovnika koje gravitira gradu Koprivnici (područje nekadašnje općine Koprivnica) kao administrativnom, gospodarskom i prometnom središtu. To šire područje obuhvaća 11 općina, što sve zajedno pred koprivničku knjižnicu postavlja visoke profesionalne zahtjeve i očekivanja od šire društvene zajednice.

JEDINICE LOKALNE UPRAVE I SAMOUPRAVE KOJE FINANCIRAJU ČLANARINU U KNJIŽNICI I ČITAONICI “FRAN GALOVIĆ” KOPRIVNICA U 2019. GODINI:
GRAD KOPRIVNICA za sve stanovnike s prebivalištem na području Grada Koprivnice
OPĆINA GOLA za sve stanovnike s prebivalištem na području Općine Gola
OPĆINA LEGRAD za učenike srednjih škola, studente ili nezaposlene s prebivalištem na području Općine Legrad
NOVO! OPĆINA ĐELEKOVEC za učenike i studente s prebivalištem na području Općine Đelekovec

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice