Online predstavljanje knjige / Leo Rafolt „Virus in fabula“

12. svibnja 2021.
Leo Rafolt - Virus in fabula
Leo Rafolt – Virus in fabula

U srijedu, 19. 5. 2021. u 18.00 sati na YouTube kanalu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje knjige Lea Rafolta  „Virus in fabula“ koja je dobila nagradu Zvane Črnja za najbolju knjigu eseja u 2020. godini. Knjiga se izdvaja po aktualnosti i promptnosti reakcije na pandemiju COVID-19, bolest koju izaziva koronavirus.  U devet eseja autor interdisciplinarno promišlja o nizu  fenomena i subfenomena povezanih s pandemijom i koronavirusom te promjenama u svim aspektima života,  globalno i istovremeno.  U domaćim relacijama popunjava prazninu još uvijek rijetke kritičke, humanističko-teorijske refleksije onoga što nam se još uvijek događa. Knjigu je objavila nakladnička kuća  Meandarmedia iz Zagreba (urednik Branko Čegec).

Leo Rafolt je mladi teatrolog, književni i kulturni teoretičar, svestrani znanstvenik izuzetno zanimljive biografije s doktoratom iz teatrologije, ali i primijenjene kineziologije, sa stručnim usavršavanjima u Japanu i mnogim drugim zemljama svijeta.  Autor je sedam knjiga. Nakon Filozofskog fakulteta u Zagrebu trenutno radi kao redoviti profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Dobitnik je više nagrada za svoj znanstveno-istraživački rad.

Predstavljanje  knjige Lea Rafolta „Virus in fabula“ održava se u okviru programa koprivničke Knjižnice „Šetnja kroz Stručno-znanstveni odjel“, ovaj puta na temu pandemije.  Bit će to šetnja ne samo  kroz ovu knjigu eseja, nego i kroz knjige teoretičara s kojima autor u knjizi polemizira, na koje se referira ili ih komentira, a koje su u prijevodima na hrvatski zastupljena i u fondu koprivničke Knjižnice.

S Leom Rafoltom razgovarat će knjižničari Stručno-znanstvenog odjela dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica i dipl. novinar Kristian Ujlaki, viši knjižničar.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice