Okupili se najčitatelji i volonteri koprivničke knjižnice

3. siječnja 2024.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u srijedu, 27. prosinca 2023. održan je Blagdanski party/susret s najčitateljima Dječjeg odjela koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini posudili i pročitali najveći broj knjižnične građe.

U prigodnom blagdanskom ozračju najčitatlji su u društvu članova obitelji primili simbolične poklone- knjige prema izboru knjižničarki, a imali su prilike i predstavite se i podijeliti s nama svoje dojmove o knjigama i čitanju općenito. Zajedno smo zaigrali i obiteljski kviz na temu poznatih dječjih knjiga i filmova. Druženje je zaokruženo dječjim šampanjcem i dobrim glazbenim ritmovima.

Najčitatelji Dječjeg odjela u kategoriji djeca rane dobi do tri godine su braća Oliver i Artur Prlog, a u kategoriji djece predškolske dobi najčitatelj je Matija Celišćak. Nadalje, u kategoriji djece osnovnoškolske dobi do 10 godina godina nagrađen je Franjo Habijanec, u kategoriji viših razreda Antonio Golub i Karolina Điko u kategoriji mladih čitatelja.

Za najčitatelje i volontere Odjela za odrasle i Stručno-znanstvenog odjela knjižničari su organizirali mini radionicu izrade licitarskih srca u utorak 2.1.2024. suradnji s Medičarnom Špičko, točnije s gospođom Ljubicom Špičko.

Svaki od okupljenih najčitatelja ili volontera dobio je priliku ukrasiti jedno ili više licitarskih srca. Gospođa Špičko ispričala je svoju priču kako se počela baviti obiteljskim poslom u Medičarni Špičko prije 30 godina, ali i okupljenima približila proces izrade samih licitara. Uz otkrivanje malih tajni izrade licitara i samostalnih uspjeha i neuspjeha ukrašavanja sudionici su svoje licitare odnijeli kući da ih stave na svoja božićna drvca ili poklone najbližima, a knjižničari su im pripremili male poklon pakete.

Knjižničari su ove godine uvidom u statistiku posudbe i statistiku volonterskih sati organizirali ovu radionicu za najčitatelje u raznim kategorijama hrvatska književnost: Ružica Međurečan; Svjetska književnost: Gorica Janach; Strip: Boško Šprem; Publicistika: Tihana Vadla; Srednjoškolac: Luka Jovanović; Student: Antonia Pucko; Umirovljenik: Josip Mihac; Zvučne knjige: Marica Lisjak; Najkorisnik Stručno-znanstvenog odjela: Siniša Hercigonja.

Volonteri: Hana Bijelić, Ema Cvek, Vinko Ganžulić, Iva Mlinarić, Vera Šimunić, Leona Tasoti Kivač, Marija Vugrinec i Maria Milanović Vugrač.

Svima im zahvaljujemo na odazivu na zajedničko druženje te se radujemo novim čitateljskim i volonterskim izazovima u 2024. godini.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice