Oko Hrvatske na 2 kotača

2. listopada 2018.

U petak, 5.10.2018. s početkom u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se putopisno predavanje o humanitarnom projektu „Oko Hrvatske na 2 kotača“ koji je održan pod sloganom „2 kotača uz Vas su jača“ u sklopu 12. Tjedna cjeloživotnog učenja koje će održati osoba koja je najzaslužnija za uspjeh tog projekta biciklist Tomislav Gregurić. 

Tomislav ističe da mu je želja bila da pomogne Udruzi „Latice“ i pokuša prikupiti novčana sredstva kako bi im se olakšala obnova njihovog novo dobivenog prostora u Koprivničkoj vojarni. U 16 dana (od 14.7. do 29.7.) prošao je biciklom oko 2300 km, prateći Hrvatsku granicu, od svog rodnog mjesta Virja, preko Osijeka, Slavonskog Brod, Plitvica, Dubrovnika, Splita, Zadra, Pule, Istarskog Novigrada, Buzeta, Delnica, Zaboka, Varaždina i natrag do Virja. Pritom je sa svojm pratnjom posjećivao prijateljske udruge, Udruge „Latice“, diljem Hrvatske i pokušao osvijestiti ljude o svakodnevnoj borbi štićenika tih udruga. 

Na kraju možemo reći da su ciljevi projekta uspješno ostvareni. A kako su ostvareni i na koje je sve izazove Tomislav naišao saznat ćemo na predavanju u koje će održati, ali i bolje upoznati našu prekrasnu zemlju, susrete s divnim ljudima i članovima Udruge „Latica“.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice