Održano predavanje o anksioznim poremećajima kod djece i odraslih

6. listopada 2016.

U srijedu, 5.10.2016. psihologinja Tihana Kosi i dr. psih. Mirjana Grubić Marković održale su predavanje o anksioznim poremećajima kod djece i odraslih u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica.

Ovo je bilo treće predavanje u okviru programa Knjigom do zdravlja – psihološke radionice, a kao i prethodna dva o stresu i depresiji, izazvalo je velik interes publike. Posjetitelji su imali priliku naučiti više o strahu i tjeskobi koji ponekad mogu dovesti do ozbiljnih anksioznih poremećaja. Zanimljivo je da mnogi takvi poremećaji u odrasloj dobi svoje korijene vuku iz djetinjstva pa je bitno probleme kod djece prepoznati na vrijeme i primjereno na njih reagirati. 

Stručnjakinje za psihičko zdravlje govorile su o tome kako prepoznati rane znakove razvoja poremećaja, kada se obratiti za stručnu pomoć te kako razlikovati normalna stanja stresa i anksioznosti od psihijatrijskog poremećaja. Osim toga, odgovorile su na brojna pitanja publike koja je na kraju predavanja dobila priliku opustiti se uz vježbe meditacije.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice