Održani književni susreti za djecu u okviru 27. Galovićeve jeseni

26. listopada 2020.
Književni susreti za djecu

U okviru 27. Galovićeve jeseni i Mjeseca hrvatske knjige 2020. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održani su književni susreti za djecu. Naglasak u ovom programu bio je na interakciji s književnicima, učenju kroz iskustvo i stvaranju drugačijeg doživljaja književnosti.

U četvrtak, 22.10.2020. “Bljakavo druženje s Mrljekom i Prljekom” dovelo nam je u goste Jelenu Pervan, autoricu slikovnica za djecu i voditeljicu kreativnih radionica “Kuća od priča”. Autorica je tijekom susreta punog smijeha i interakcije, djecu pobliže upoznala s likovima njenih  najpopularniji priča – Mrljekom i Prljekom, bakterijama koje vole sve što je prljavo i neuredno. Tijekom druženja predstavila im je najnoviju slikovnicu „Mrljek i Prljek na zbrčkanom prespavancu“ gdje se po prvi puta susrećemo s novim članom obitelji ovih bakterija – Prljekovom bakom Zmazankom. Nakon same priče, djeca su crtala svoje bljakave kolačiće i prezentirala ih drugima. Priča je dio zbirke slikovnica o higijeni koje potiču djecu na promišljanje o higijenskim navikama i važnosti brige o sebi i svojem tijelu.
Video s predstavljanja dostupan na poveznici.

Druga radionica „U ritmu slasne stihobasne“ koja se održala u petak, 23. 10. 2020. okupila je djecu mlađe dobi i njihove roditelje. Gošća ove radionice bila je Dijana Merey Sarajlija, književnica, profesorica fonetike i francuskog jezika, zaposlena kao fonetska ritmičarka – rehabilitatorica u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. U interakciji s korisnicima predstavila je seriju slikovnica pod zajedničkim nazivom „Što mravi znaju o ljubavi“. Radi se o obiteljskom projektu. Uz Dijanu koja je napisala stihobasne bila su uključena djeca Nika i Luka koja su izradila ulustracije i suprug i otac Hrvoje koji je izradio fotografije. U radionici je kroz zajedničku dramatizaciju, puno rime, zabave i smijeha predstavljena stihobasna o konju koji je imao neugodan vonj.

Kako je bilo u radionicama možete vidjeti na fotografijama u galeriji.

Susreti su održani u skladu s preporukama epidemiologa u prostoru Stručno-znanstvenog odjela.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice