Održane radionice robotike u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica

13. siječnja 2017.

U protekla dva tjedna, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, održane su radionice robotike. U četvrtak, 5.1.2017. održana je prva radionica u kojoj je sudjelovalo dvanaestero djece niže osnovnoškolske dobi, ali i predškolske dobi. U sljedećem terminu radionice, u četvrtak 12.1.2017. polaznici su bili učenici viših razreda osnovnih škola, njih jedanaest.
Knjižničarke su polaznicima predstavile mBot robot koji je knjižnica dobila na poklon tijekom Dana robotike, održanog u rujnu 2016. u suradnji s udrugom Institut za razvoj i inovativnost mladih IRIM. Predstavljene su osnovne komponente robota te računalni program Scratch u kojem su djeca programirala te zadala robotu jednostavne naredbe, kao što su: paljenje lampica različitih boja, reprodukcija tonova, kretanje u svim smjerovima, kretanja po zadanoj liniji i sl. Većina polaznika odlično se snašla u zadacima, a mnogi od njih pokazali su zavidno znanje budući da polaze izvannastavne programe robotike.
Robot će biti predstavljen i polaznicima Pričaonice za predškolce, 23.1.2017. u 16.30 sati, a čitat će se i priča Mačak Sivko uz pomoć aplikacije koja će na nekoliko stranica „oživjeti“ mačka Sivka.
Cilj ovakvih inovativnih programa je djeci približiti nove tehnologije, posebice robotiku i automatiku koje otvaraju vrata u svijet programiranja, ali i u kombinaciji s postojećim knjižničnim uslugama i građom, privući potencijalne korisnike u knjižnicu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice