Održana završna svečanost Olimpijade čitanja 2016.

9. rujna 2016.

Završna svečanost Olimpijade čitanja 2016., ovogodišnjeg pilot projekta Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i OŠ „Braća Radić“, održana je na Međunarodni dan pismenosti, 8. rujna 2016. u školskoj knjižnici. Dodjeli priznanja prisustvovali su učenici 3. a, 3. b i 3.d razreda, njihove učiteljice, knjižničarka i predstavnice koprivničke knjižnice. Ovom prigodom učenici su primili zahvalnice za sudjelovanje u projektu, a najuspješniji razred dobio je i medalje za sjećanje na postignuti uspjeh.

U periodu od 13. lipnja do 5. rujna 2016. učenici su čitali knjige koje su im pripremile knjižničarke, a pročitali su ukupno 181 knjigu. Od ukupno 68 učenika sudjelovalo je njih 49 te su uglavnom svi izrazili veliko zadovoljstvo ovakvim programom koji ih je potaknuo na čitanje preko ljetnih praznika. Najčitaniji je bio roman  „Heidi: klasik za početnike“ Johanne Spyri, s ukupno 17 posudba, a zatim roman „Baš sam hepi!“ Sanje Pilić te „Maša i ljeto“ iste autorice. Knjige koje su knjižničarke odabrale zabavno su štivo baš kao stvoreno za slobodno vrijeme. Na popis je uvrštena i građa lagana za čitanje prilagođena djeci s poteškoćama u čitanju. Sudionici projekta čitali su odabrane naslove s užitkom, a prema anketnom listiću njih 86% izrazilo je veliko zadovoljstvo projektom. 

Cilj je bio osvijestiti učenike da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme. Time ne samo da se potiče rad moždanih stanica, već djeca uče pravilno komunicirati i prenositi svoja znanja i iskustva. Zadovoljstvo su izrazili i sami učitelji, ali i roditelji koji su bili ugodno iznenađeni odazivom djece. Naravno, svrha je bila i poticanje timskog rada kao i stjecanja navike dolaska u knjižnicu. Roditelje je iznimno razveselila činjenica što su neki učenici ovim poticajem usvojili i samostalno korištenje knjižničnih usluga. Knjižničarke, inspirirane ovim pozitivnim povratnim informacijama, spremno očekuju sljedeće ljeto i novu Olimpijadu čitanja, u koju će, nadamo se, biti uključeno još više koprivničkih osnovnoškolaca.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice