Održana zanimljiva književna večer s Juricom Pavičićem

9. svibnja 2019.

U utorak, 7.5.2019., u koprivničkoj knjižnici održan je književni susret s Juricom Pavičićem – jednim od najdugovječnijih hrvatskih kolumnista, književnikom, filmskim kritičarom… Ovom prilikom Pavičić je predstavio svoje dvije knjige „Crvena voda“ i „Knjiga o jugu“.
„Crvena voda“ je kriminalistički roman u kojem radnja traje više od 27 godina, a istražuje se misteriozni nestanak tinejdžerke Silve Vele koja nestaje iz imaginarnog mjesta nazvanog „Misto“ koje je autor smjestio u našu Dalmaciju. Radnja se odvija iz perspektive raznih osoba vezanih uz Silvu ili njen nestanak i autor kroz njihovu prizmu prikazuje razvoj njihova života, ali i političko-povijesnih previranja na našem geografskom prostoru. Pavičićev roman čita se brzo uz iznenađujuće efekte na čitatelja kako se perspektiva glavnih likova mijenja.
„Knjiga o jugu“ zbirka je eseja nastalih od autorovih kolumni pisanih po raznim novinama i za razne prilike. Nakon vremenskog odmaka i sagledanja njih Pavičić dolazi do zaključka da bi oni mogli stvoriti zanimljivu cjelinu uz male dorade i proširenje nekih eseja. Ono što inače izbjegava u pisanju svojih kolumni, korištenje autobiografskih elemenata, u ovoj zbirci eseja je uklopio u četiri eseja koji se savršeno uklapaju u tematiku kojom se knjiga bavi – Mediteranom, Dalmacijom i Jugom.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice